Pannenkoeken met kipgehakt en roerbakgroenten

door | 25 mrt 2022 | avondeten, hoofdgerecht, kip, Oosters, recept, vlees

Ik vind pannenkoeken heerlijk, maar ik vind het -sorry- niet echt avondeten. Zelfs niet de hartige met spek en/of kaas. Maar met een hartige vulling van groenten en vlees (of vis of vega, natuurlijk), is het een heerlijk avondmaal. Deze vulling van roerbakgroenten, kipgehakt, vissaus en sojasaus heeft een heerlijk Oosters tintje. De vulling uit onderstaand recept is voor 3 of 4 pannenkoeken. De rest van de pannenkoeken kun je eten met stroop, suiker of wat je maar lekker vindt.

Ingrediënten
500 gram bloem
1 liter melk
4 eieren
300 gram kipgehakt
400 gram Oosterse roerbakgroenten
3 tenen knoflook
1 eetlepel vissaus
1 theelepel sojasaus
1 theelepel bouillonpoeder
boter om in te bakken
Zout

Bereiding
Doe de bloem met de eieren, een snufje zout en ongeveer de helft van de melk in een kom en meng tot een glad beslag. Meng er dan zoveel melk door dat het beslag de juiste dikte heeft: als je een lepel beslag in een hete pan doet, dan moet het beslag langzaam uitlopen. Verhit een beetje boter in een koekenpan met een dikke bodem en een anti-aanbaklaag en schep een soeplepel beslag in de pan. Laat het beslag uitlopen door de pan schuin te houden tot de hele bodem van de pan bedekt is. Laat de pannenkoek op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is, en de onderkant licht gekleurd. Keer de pannenkoek om. Bak ook de onderkant goudbruin. Hou de gebakken pannenkoeken warm op een bord boven een pan heet water.

Pel de tenen knoflook en snij fijn. Verhit een paar lepels olie in een wokpan en fruit daarin de knoflook kort aan. Voeg dan het kipgehakt toe en bak dat rul. Bak, als het gehakt gaar is, de Oosterse roerbakgroenten mee met het gehakt. Roer dan de vissaus en sojasaus en het bouillonpoeder door het gehakt-groenten-mengsel en laat nog een paar minuten zachtjes doorpruttelen.

Schep wat van het gehakt-groenten-mengsel op een pannenkoek en rol ‘m op.

Eet smakelijk

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Pannenkoeken met champignons en gorgonzola

Pannenkoeken met sperziebonen, tonijn en Castello Blue

Pannenkoek met Thaise roerbakgroenten en cashewnoten

Okonomiyaki (Japanse pannenkoekjes)

Sint Pannekoek

Tuna melt pancake

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *