Kip & Chips

door | 29 mrt 2022 | avondeten, hoofdgerecht, kip, recept, vlees

Ik twijfelde een beetje hoe ik dit recept moest noemen. Kip en chips? Dat suggereert misschien een beetje dat dit een kip-versie is van de beroemde Engelse Fish&Chips, maar dat is niet zo. De chips uit de naam slaat niet op frietjes (chips in het Engels), maar op de paprika chips waar de kip mee gepaneerd is. Al aten we dit wel met zelfgemaakte frietjes uit de oven. Daar heb ik geen foto’s van gemaakt, maar het recept is vrij simpel: aardappels schoonboenen, in frietjes snijden, husselen met een scheut olie, bestrooien met zout en peper en 25 minuten op een bakplaat met bakpapier in de oven op 220 graden. Geef er lekker een salade bij. Ik heb een salade gemaakt van witlof, appel, wortel en een mayodressing.

Ingrediënten
600 gram kiphaasjes
1 bekertje sour cream (125 ml)
1 theelepel mosterd
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1 zak paprika chips
peper, zout, frituur olie

Bereiding
Roer in een mengkom de paprikapoeder en de mosterd door de zure room. Breng op smaak met zout en peper. Doe de kiphaasjes bij het zure room-mengsel in de mengkom en hussel door, zodat alle kip ermee bedekt is.

Verkruimel de chips (bijvoorbeeld door het in een zak (bijv de chipszak) fijn te knijpen. Leg de kiphaasjes in de chipskruimels en hussel goed door, zodat alle kip gepaneerd is met een laagje chipskruimels.

Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak daarin de gepaneerde kip gaar en goudbruin aan beide kanten. Draai de kip heel voorzichtig om, zodat er zo min mogelijk chipskruimels van de kip afvallen.

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker?

Gebakken aardappels, sla en kip-spek-rolletjes

Kip ik heb je!

Kip Kiev

Gefrituurde kip met roerbakgroenten in honing-knoflook saus

Kipsaté uit de slowcooker

Kip van Carlo (van mam)

Kiprolletjes met spek en banaan & Aardappelpartjes uit de oven

Bonenschotel met Bugles

Zelfgemaakte vissticks en ovenfrietjes

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *