Gebakken aardappels, sla en kip-spek-rolletjes

door | 17 nov 2021 | aardappel, AVG, avondeten, Hollands, hoofdgerecht, kip, recept, salade, vlees

Jullie zijn natuurlijk réuze benieuwd naar mijn keuken, he? Nou, het is gelukt, hoor: hij staat! De monteur is tot ’s avonds laat bezig geweest: van 7.30 tot na 21.30, maar toen stond ‘ie, hoor! En ik vind ‘m prachtig! De kastjes en lades, het houten werkblad, de greepjes, de kookplaat, de oven! Ik ben met alles nog even blij als toen ik ‘m uitzocht. Ik deel vast een voorproefje. De muur en de vloer en de achterwand moeten allemaal nog, natuurlijk, maar dan hebben jullie alvast een beetje een idee van hoe ’t worden gaat! Is ‘ie niet mooi? En ik vind het zo’n opluchting dat dit nu klaar is! Pffffff….Al twijfel ik nu wel weer enórm over de tegels die op de achterwand moeten komen…

Maar die hele lange dag ging me niet in de kouwe kleren zitten: ik was pas ’s avonds laat thuis en allemachtig, wat was ik moe. Ik was echt kapot. Gisteren maar eten laten bezorgen en extra, extra, extra vroeg naar bed. Dat hielp! Vandaag weer een beetje meer mens. En vanavond deze AVG gemaakt. Manlief is weer helemaal blij met me. De sla-dressing van mayo, sla-dressing, mosterd en bos-ui is naar een recept van mijn moeder. En de gebakken aardappelen zijn ook zoals mijn moeder ze altijd maakt. Zo zijn ze ’t lekkerst!

Ingrediënten
6 aardappelen
300 gram gemengde sla
3 tros-tomaten
3 eieren
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels sla-dressing
1 theelepel mosterd
2 bosuitjes
50 gram boter
3 kipfilets
1 bol mozzarella
12 plakjes ontbijtspek
8 aardappelen
olie, peter, zout

Bereiding
Kook de eieren tot ze hard zijn (ik gebruik zelf zo’n eier-timer die je meekookt met de eieren). Snij de bos-uitjes in ringetjes. Roer de mayonaise, sladressing, mosterd en bos-ui door elkaar. Was de tomaten en snij ze in blokjes. Snij 2 van de 3 gekookte eieren fijn. Schep de mayo-dressing, tomatenblokjes en ei-stukjes door elkaar.

Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af en laat even afkoelen. Snij dan in plakken van ongeveer 1 cm. Verhit de helft van de boter met een paar eetlepels olie en bak daarin de aardappelplakken aan beide kanten bruin en knapperig. Bestrooi met peper en zout en neem ze dan uit de pan.

Snij de bol mozzarella in vieren (langwerpige kwarten). Snij de kipfilet nog wat in, zodat je ‘m helemaal open kunt klappen. Leg er een stuk mozzarella op en vouw de kipfilet dan dicht. Wikkel er 4 plakjes ontbijtspek omheen. Herhaal dit voor de andere kipfilets.

Verhit de ander helft van de boter met een paar eetlepels olie in een braadpan (of koekenpan met een deksel) en bak daarin de gevulde kipfilet-rolletjes rondom bruin. Giet dan een half kopje water in de pan en laat met de deksel op de pan op een laag pitje verder garen.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Moinkballs

Varkenshaasrolletjes met spruiten en gebakken aardappels

Aardappel-Parmezaan torentjes

Gebakken aardappels, erwtjes, sla en varkenshaas met champignonroomsaus

Rösti met umaburger en sla

Schnitzels en snijbonen

Aardappels, schnitzel, bietjes en sla

Varkenshaas à la Huub

Gestoofde witte kool met een lekkerbekje

Krokante gestampte aardappelen uit de oven, kaasburger en spinazie

Kip Kiev

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *