Aardappel-Parmezaan torentjes

door | 10 dec 2020 | aardappel, AVG, avondeten, bijgerecht, hoofdgerecht, kaas, kip, oven, recept, salade, vlees

Wij hebben een paar spannende dagen achter de rug, hier: in de klas van zoonlief zijn meerdere kinderen positief getest op corona, én zoonlief kreeg keelpijn en verkoudheidsklachten. Ik vind het zó stom van mezelf: ik heb ‘m terwijl hij keelpijn had gewoon naar school laten gaan. Ik heb er niet eens bij stil gestaan dat ’t wel eens corona zou kunnen zijn. Pas toen hij maandag uit school kwam met het nieuws dat twee van zijn klasgenootjes positief waren getest, gingen er alarmbellen bij me rinkelen. We hebben meteen een testafspraak gemaakt. Hij kon gelukkig de volgende ochtend al terecht en de test viel hem gelukkig mee. Omdat hij nog geen digID heeft, zouden we gebeld worden met de uitslag. Diezelfde avond heel laat kreeg ik een mail: uw testuitslag is bekend. De uitslag zelf staat er niet bij. Die kun je online inzien, maar daarvoor moet je inloggen met je digID, die we dus niet hadden. En dus zat ik de volgende dag de hele dag op het vinkentouw. Ik verloor mijn telefoon geen moment uit het oog, want het zou me niet gebeuren dat ik Het Telefoontje zou missen. En duizend keer checken of ik niet een gemiste oproep had. Nou, niet dus. Niet gebeld. De hele dag niet. Ik snap dat ze het druk hebben bij de GGD en dat ze die dag ruim zesduizend mensen moesten bellen (alle positieve testen + alle negatieve testen die -net als wij- geen digID hebben), maar je hoopt toch dat je een beetje bovenop de stapel ligt. En op een gegeven moment ga je je van alles in je hoofd halen: misschien was het wel een goed teken dat ze nog niet hadden gebeld? Dat ze de positieven eerst bellen? Dat zou ik doen, tenminste. Of zou het op volgorde van aanmelden gaan? Of alfabetisch? Ze zou mijn telefoon-nummer toch wel goed hebben opgeschreven? Had ik niet ook een sms horen te krijgen? Zou ik ze even bellen om te checken of mijn telefoon-nummer wel klopt? Maar ja, ze hebben het heel druk en het was nog geen 48 uur sinds de test, dus ik zou gewoon geduld moeten hebben. Maar pffffff… #duurtlang
Vanmorgen hield ik het niet langer uit en heb ik hen gebeld. De mevrouw van de GGD was heel vriendelijk en kon me gelukkig direct geruststellen: zijn uitslag was negatief! Maar omdat hij maandag nog naar school is geweest, moet hij wel in quarantaine blijven. Zaterdag, de vijfde dag, wordt hij opnieuw getest. Als die test negatief is, dan mag hij uit quarantaine. Zijn hele klas is inmiddels naar huis gestuurd en ze krijgen in ieder geval tot en met maandag online les. En wij hebben inmiddels een digID voor Free aangevraagd. Dit gaat ons natuurlijk geen tweede keer overkomen.
Wij aten gisteravond deze heerlijke AVG (aardappels-vlees-groenten) maaltijd. We hebben ervan gesmuld! Onze reuk en smaak zijn in ieder geval nog in orde! We vonden de aardappel-stapeltjes bijzonder geslaagd! Lekker en het staat nog leuk ook! Het zou volgens mij ook een heel leuk bijgerecht voor Kerst zijn.

Ingrediënten (3-4 personen)
voor de aardappel-parmezaan stapeltjes:
8 niet te grote aardappelen
50 gram boter
3 eetlepels parmezaanse kaas
1 theelepel knoflookpoeder
voor erbij:
225 gram kipfilet haasjes
1 krop krulsla
1 komkommer
1 rode paprika
250 gram snoeptomaatjes
1 zakje mix voor sladressing
olijfolie
zout, peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de aardappelen schoon onder de kraan. Snij de aardappels in dunne plakjes (ongeveer 1 mm dik). Smelt de boter, bijvoorbeeld in de magnetron of een schaaltje in de voorverwarmende oven. Doe de aardappelschijfjes in een mengkom en giet de gesmolten boter erover. Strooi de helft van de knoflookpoeder en 3/4 van de parmezaanse kaas erbij. Strooi er wat zout en peper over. Hussel goed door.

Giet in elk holletje van een muffin-tray een drupje olie. Stapel in elk holletje een stapeltje aardappelschijfjes. Eindig met een kapje en strooi er dan nog een beetje parmezaanse kaas over.

Zet de aardappelstapeltjes in de muffintray in de voorverwarmde oven en bak de stapeltjes goudbruin en gaar en crispy in ongeveer drie kwartier.

Maak intussen de salade. Pluk de sla-bladen van de krop en was ze schoon. Laat goed uitlekken (en droog bij voorkeur in een sla-centrifuge). Schil de komkommer, snij in de lengte in kwarten en snij de waterige kern eruit. Snij het vruchtvlees in stukjes. Snij de paprika in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in stukjes. Snij de snoeptomaatjes doormidden. Maak de dressing aan, volgens de aanwijzing op de verpakking (in mijn geval: 3 eetlepels water + 3 eetlepels olie). Giet de dressing over de sla en hussel de sla, komkommer, paprika en tomaatjes goed door elkaar.

Bestrooi de kipfilethaasjes met peper, zout en een snufje knoflookpoeder. Verhit eens scheutje olie in een koekenpan en bak daarin de kip aan beide kanten. Als beide kanten gebakken zijn, strooi dan wat parmezaanse kaas op de kipfilets en bak ze dan nog even aan beide kanten. Dan worden ze mooi goudbruin.

Leg een paar -nét uit de oven- aardappel-parmezaan torentjes op een bord en schep er wat sla naast. Leg er 1 of 2 kipfilethaasjes naast.

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker?

Gebakken aardappels, erwtjes, sla en varkenshaas met champignonroomsaus

Patate Carne Verdura

Bloemkoolgratin, krokante krieltjes en rollade

Krokante gestampte aardappelen uit de oven, kaasburger en spinazie

Runderrollade met hasselback aardappelen en gesmoorde witlof

Jacket potatoes

Roseval aardappels

Rösti, hamburger en salade van geschaafde zomergroenten

Rösti met umaburger en sla

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *