Kipsaté uit de slowcooker

door | 5 mrt 2021 | avondeten, hoofdgerecht, kip, Oosters, recept, rijst, saus, slowcooker, vlees

Jeeeeeeej! Weekend! Dochterlief is gezellig weer thuis na haar eerste week in Gronau. En zoonlief kan weer opgelucht ademhalen dat hij een paar dagjes geen school heeft. Deze kipsaté uit de slowcooker aten we woensdagavond. Dat was best wel weer een tijdje geleden dat we iets uit de slowcooker hadden gegeten. Lekker makkelijk, hoor, zo’n slowcooker! Als alle ingrediënten er in zitten, dan heb je er geen omkijken meer naar. Als je nou geen slowcooker hebt, dan kun je het ook gewoon in een braadpan maken. Dan is je gerecht veel sneller klaar, natuurlijk. Check dan gewoon even na een half uurtje of de kip al gaar is.
Haha, eigenlijk had ik er nog -heel fotogeniek- verse koriander over moeten strooien. Maar tegen de tijd dat de kipsaté klaar was (ruim vier uur na het maken van de ingrediënten-foto), was ik die koriander helemaal vergeten. Zou vast wel leuk gestaan hebben op de foto. Maar ja, volgende keer beter.

Ingrediënten (voor 3-4 personen)
3 kipfilets
1 ui
2 zoete aardappels
4 eetlepels pindakaas
200 ml kokosmelk
1 ui
3 teentjes knoflook
1/2 theelepel sambal
2 theelepels komijn
2 theelepels koriander
50 ml ketjap manis
400 gram rijst
1 pak nasigroenten (500 gram)
4 eieren
1 zakje nasikruiden
olie, zout, peper
optioneel: verse koriander, kroepoek

Bereiding
Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak daarin de kipfilets aan tot ze mooi goudbruin zijn. Pel en snipper intussen de ui.

Neem de kipfilets uit de pan en leg ze in de schaal an de slowcooker. Fruit de gesnipperde ui in het bakvet van de kip aan. Voeg de komijn, koriander en sambal. Roer goed door en doe de gebakken uitjes bij de kipfilets in de slowcooker. Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes. Doe ze in in de slowcooker.

Klop de pindakaas door de kokosmelk. Giet er 200 ml water en de ketjap erbij. Roer goed door en giet in de schaal van de slowcooker. Roer goed door. Doe de deksel op de slowcooker en zet hem op stand laag. Laat de kip in vier uur zachtjes gaar stoven. Roer dan de pindasaus goed door. Proef even en breng op smaak met zout en peper.

Kook de rijst gaar, volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Laat de nasikruiden wellen met een scheutje kokend water. Breek de eieren in een kom en klop ze los met een vork of een garde. Verhit in een wokpan een scheutje olijfolie. Bak daarin, al roerend, de eieren.

Schep het ei uit de wokpan en verhit opnieuw een scheutje olie. Voeg, als de olie heet is, de nasigroenten toe en roerbak die een paar minuten. Voeg de gewelde nasikruiden toe. Roer de rijst en het ei erdoor.

Schep wat nasi op een bord, leg er een kipfilet op en schep er wat pindasaus over. Strooi er -als je ervan houdt en als je het niet vergeet, zoals ik- wat fijngesneden koriander over. Lekker met kroepoek.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Kipsaté en roerbakgroenten in oestersaus

Egg fried rice

Nasi met pindasaus

Vega nasi met gekruide tofu blokjes

Tempeh-saté van de barbecue

Surinaamse bami

Gado-gado met omeletreepjes

Nasi met lekker veel groenten

Vegetarische nasi met tempeh

Saté-noodles met gerookte kip en spitskool

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *