Gefrituurde kip met roerbakgroenten in honing-knoflook saus

door | 23 apr 2021 | avondeten, hoofdgerecht, kip, Oosters, recept, rijst, saus, vlees

Oehhh, dit eten pakte bijzonder goed uit, al zeg ik het zelf… Het is een beetje een combi van allerlei recepten die ik op Pinterest tegen kwam: Korean Fried Chicken en Crispy Baked Honey Garlic Chicken. En dat terwijl ik eigenlijk niet zoveel fut had om te koken. Ik heb ’t een beetje druk met mijn werk en daarnaast probeer ik nog zoonlief én dochterlief te helpen met huiswerk. Maar goed, die roerbakgroenten en kip, die lagen nu eenmaal in de koelkast en die blijven natuurlijk niet eeuwig goed. En meestal krijg ik er wel weer energie van, als ik eenmaal bezig ben. Áls mijn gerecht lukt, tenminste. Als ik al niet zoveel energie heb en het eten mislukt ook nog, dan kan ik echt enorm chagrijnig worden. Maar dit was dus hartstikke lekker. Het paneren was wel even een vieze-vingers-werkje. Echt, op een gegeven moment lijken je vingers net dubbel-dik-gepaneerde kip-haasjes. Maar het resultaat was verrukkelijk. En daar gaat het om.

Gefrituurde kip met roerbakgroenten in honing-knoflook saus

Gefrituurde gepaneerde kipfilethaasjes. Lekker met Oosterse roerbakgroenten met peultjes en champignons, in een saus van honing, knoflook, sojasaus en sriracha. Héérlijk!

 • 500 gram Kipfilethaasjes
 • 800 gram Oosterse roerbakgroenten ((met champignons en peultjes))
 • 2 Eieren
 • 2 eetlepels Bloem
 • 4-5 eetlepels Maizena
 • 150 gram Honing
 • 2 eetlepels Sojasaus
 • 1 eetlepel Sriracha saus
 • ½ theelepel Knoflookpoeder
 • 250 ml Water
 • Zonnebloemolie ((ongeveer 500 ml))
 • Zout, peper
 • 1 theelepel Sesamzaadjes
 • 300 gram Rijst
 1. Zet de ingrediënten klaar. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

 2. Klop de eieren los met een vork. Bestrooi de kipfilethaasjes met wat zout en peper en haal ze door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en tot slot door de maizena.

 3. Verhit de olie in een koekenpan. Als de olie heet is (probeer eten uit door er een puntje van de kip in te dopen: als het meteen gaat sissen is je olie heet genoeg) leg dan een paar gepaneerde stukken kip in de olie. Draai de kip regelmatig om. Schep de kip uit de frituurolie en laat even uitlekken op een keukenpapiertje. Bak de kip met niet teveel tegelijk, zodat de olie niet teveel afkoelt.

 4. Verhit een paar eetlepels olie in een wokpan. Voeg, als de olie goed heet is, de roerbakgroenten toe aan de wok. Roer de honing, sojasaus, sriracha saus en knoflookpoeder door 250 ml water. Verhit op een laag pitje. Giet de dunne saus bij de groenten. Roer 1 eetlepel maizena door een half kopje water en roer dit door de groenten. Verwarm tot de saus begint in te dikken. Breng op smaak met zout en peper.

 5. Schep wat rijst op een bord en maak een kuiltje in het midden. Schep daar een paar flinke lepels groenten met saus in. Strooi er wat sesamzaadjes over (oeps, die was ik vergeten) en leg er een paar stukjes gefrituurde kip op.

 6. Eet smakelijk!

Hoofdgerecht
Oosters
Fried chicken, Gefrituurde kip, Gepaneerde kip, Kip, Oosterse roerbakgroenten, Roerbakgroenten

Misschien vind je dit ook lekker?

Kip Chow Mein

Jamie’s kip cacciatore

Kipsaté uit de slowcooker

Zelfgemaakte maistortilla’s met kip en gegrilde paprika

Zelfgemaakte chorizo-paprika bitterballen

Roerbakgroenten en perzik in zoetzure saus

Noodles met roerbakgroenten en biefstuk

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *