Jamie’s kip cacciatore

door | 18 mrt 2021 | avondeten, hoofdgerecht, Italiaans, kaas, kip, pasta, recept, saus, snel, vlees

Gisteren hebben zoonlief en ik samen dit recept van Jamie gemaakt. Ik vond het recept op Okokorecepten, maar het komt uit Jamie’s 15 minutes boek. Dat is één van de weinige boeken van Jamie die ik niet heb. Het idee van gauw-gauw-gauw koken spreekt me niet zo aan. Dat is stressen en dat is niet leuk. Ik heb wel zijn 30 minutes boek. Daarin maakt hij meestal 3 gerechten binnen 30 minuten. Ik doe meestal over één van die drie al meer dan een uur. Maar dat maakt niet uit. Wij hebben gewoon op ons gemakkie staan koken.
Misschien lijkt het met dat samen koken, dat ’t allemaal koek en ei en súper gezellig is, hier. Dat is niet helemaal het geval. Als we samen koken wel, dan zijn we gezellig samen bezig. Maar daarbuiten is het nogal een achtbaan. Het leven valt niet mee als je een puber bent. En ook niet als je moeder bent, maar daar ga ik niet uitgebreid over bloggen. Want wat je aandacht geeft groeit. En dus sta ik liever stil bij de positieve momenten. Zoals een goed gelukt recept.

Ingrediënten (4-5 personen)
300 gram kipfiletblokjes
150 gram oesterzwammen
150 gram kastanjechampignons
6 plakken pancetta
3 takjes verse rozemarijn
2 ansjovisfilets
2 rode paprika’s uit een pot
1 handje zwarte olijven (met pit)
3 teentjes knoflook
1 verse rode Spaanse peper
50 ml rode wijn
800 ml gezeefde tomaten (passata)
1 bosje verse basilicum
500 gram spaghetti (koelvers)
40 gram Parmezaanse kaas (flakes)
olijfolie, peper, zout

Bereiding
Breng alvast een grote pan met gezouten water aan de kook, om dadelijk de pasta in te koken.
Verhit een scheutje olie in een braadpan en bak daarin de kipfiletblokjes aan. Strooi er wat zout en peper over.
Snij de kastanjechampignons en de oesterzwammen in stukken. Knip de plakken pancetta in reepjes. Scheur de paprika’s in stukken. Plet de olijven en haal de pit er uit. Scheur de olijf in tweeën. Doe de paddestoelen, de pancetta met de takjes rozemarijn, de ansjovis, paprika en olijven in de pan. Pers de tenen knoflook boven de pan uit. Roer goed door en bak deze smaakmakers even mee met de kip.

Snij de rode peper doormidden en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Snij in (halve) ringetjes. Doe de peper ringetjes met de wijn en de gezeefde tomaten bij de kip en breng aan de kook. Laat zachtjes doorpruttelen. Breng de saus -indien nodig- op smaak met zout en peper.

Hou een paar mooie blaadjes basilicum apart en scheur de rest van de blaadjes in stukken en roer die door de saus. Kook de pasta gaar. Giet af, maar vang wat van het kookvocht op. Roer eventueel nog wat van het kookvocht door de saus, om deze wat smeuïger te maken. Vis de takjes van de rozemarijn uit de saus.

Schep wat pasta op een bord en schep de saus eroverheen. Strooi er wat Parmezaan over en garneer met een (paar) blaadje(s) basilicum.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

“Cavatelli ricci” met verse tomaten-paprikasaus

Pasta met overheerlijke tomatensaus

Orecchiette in tomatensaus met kikkererwten

Pappardelle met tomaten-mascarponesaus

Spaghetti met vega-balletjes in tomatensaus

Pasta peperonata

Penne Carbonara met courgette van Jamie

Britse Bolognese van Jamie

Mexican Streetfood feast – Jamie Oliver Cookery School

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *