Deze spaghetti met vegetarische balletjes heb ik een paar weken geleden ook gemaakt. Toen leek het me niet zo de moeite waard, dus had ik geen foto’s voor op mijn blog gemaakt. Fout! Dat heb ik wel vaker, dat ik voor mijn gevoel gewoon wat in elkaar flans, en dat ze het dan súper lekker vinden. Maar als ze er zo van smullen, dan is het ook niet erg om het nog een keer te maken. Zelfs manlief en zoonlief, die doorgaans niet zo dol op vegetarische eten zijn (en dat is eigenlijk nog een understatement…), vonden het erg lekker! Onderstaand recept is -ondanks twee keer opscheppen- wel teveel voor ons vieren. Maar zo kon ik mooi een paar porties in de vriezer doen, om tzt met dochterlief mee te geven naar haar studentenkamer.

Ingrediënten (5-6 personen)
2 uien
2 tenen knoflook
2 stengels bleekselderij
3 winterwortels
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 pak tomaten frito (330 ml)
2 eetlepels Italiaanse kruiden
1 theelepel bouillonpoeder (groentebouillon)
2 bakjes vegetarische balletjes (2 x 210 gram)
1 pak spaghetti (500 gram)
1 zak ovengroenten (gele wortel, paprika, courgette)
1 theelepel oregano
olie, zout, peper
150 gram geraspte kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Breng een grote pan water met wat zout aan de kook.
Pel en snipper de uien.
Verhit een scheutje olie in een braadpan en fruit daarin de ui aan. Pel de knoflook en snij in plakjes. Was de stengels bleekselderij, snij ze in de lengte doormidden en vervolgens in stukjes. Was de winterpenen, snij in plakjes en snij die vervolgens in vieren. Fruit de knolook een minuutje met de ui mee en voeg dan de bleekselderij en wortel toe. Bak die even mee met de ui.

Giet een flinke scheut olie op een bakplaat (of braadslee) en doe de ovengroenten erin. Hussel even door, zodat alle groenten bedekt zijn met olie. Strooi er wat zout en peper en oregano over. Zet de ovengroenten 20-30 minuten in de voorverwarmde oven.

Doe de tomatenblokjes, tomaten frito, Italiaanse kruiden en de bouillonpoeder erbij in de pan en roer goed door.
Voeg de vegetarische balletjes toe en laat met de deksel op de pan sudderen.

Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking gaar. Giet af, maar vang een beetje van het kookvocht op. Doe de gekookte spaghetti bij de saus in de pan en roer goed om, tot alle spaghetti bedekt is met een laagje saus.

Schep wat spaghetti met saus en balletjes op een bord. Schep er wat geroosterde groenten bij en strooi er wat geraspte kaas over.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

“Cavatelli ricci” met verse tomaten-paprikasaus

Pasta met overheerlijke tomatensaus

Orecchiette in tomatensaus met kikkererwten

Pappardelle met tomaten-mascarponesaus

Macaroni met tomatensaus en gepaneerde varkensvlees- of halloumiblokjes

Spaghettipompoen met tomatensaus

Spaghetti Bolognese met Tempeh

Éénpanspasta

Britse Bolognese – van Jamie

Courgetti en gehaktballetjes in tomatensaus

Pasta pesto met vegetarische balletjes