Pasta met overheerlijke tomatensaus

door | 12 jul 2020 | avondeten, hoofdgerecht, Italiaans, kaas, kids, oven, pasta, recept, saus, vegetarisch

Zoals beloofd: vandaag het recept van de pastasaus van gisteren. Het is geen ingewikkeld of bewerkelijk recept. Het duurt wel even, maar dat is vooral oven-tijd. Ik had er gevulde pasta bij: met gestoofd vlees voor Edwin en Free. En met pesto-parmezaan voor Lone en mijzelf.
De 2 x 250 gram gevulde pasta bleek een beetje aan de krappe kant voor ons vieren. Maar er was nog saus over, dus nadat we ons bordje op hadden heb ik nog 200 gram pipe rigate gekookt. En eigenlijk vonden ze die nog lekkerder dan de gevulde pasta! Dus eenvoudige pasta, deze hemelse tomatensaus en wat geraspte parmezaan erover. Meer heb je eigenlijk niet nodig!

Ingrediënten
2 – 2,5 kilo trostomaten
een paar takjes tijm
2 solobollen knoflook (of 4 tenen)
2 x 250 gram gevulde pasta (koelvers, met een vulling naar keuze)
200 gram pipe rigate (of andere pasta, bijv penne of fusilli)
olijfolie
zout, peper, suiker
een stukje parmezaanse kaas
let op: voor dit recept heb je een passeerzeef nodig!

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de tomaten en snij ze in kwarten. Verdeel ze over een bakplaat. Snij de knoflook in kleine stukjes. Verdeel de knoflook en de takjes tijm over de tomaten. Sprenkel er royaal olijfolie over. Strooi er wat zout en peper over.

Zet de bakplaat minstens een half uur in de oven, tot de tomaat lekker zacht is geworden.

Schep de geroosterde tomaten in een passeerzeef. “Maal” de geroosterde tomaten door de zeef en vang de pulp op in een pannetje. Als je nog een droog restant in de zeef hebt, schraap dan het restje pulp van de onderkant van de zeef.

Zet de pan met de tomatensaus op het vuur en breng zachtjes aan de kook. Voeg als de saus te dik is wat water toe. En als de saus te dun is, laat ‘m dan een beetje inkoken. Proef de saus en breng op smaak met zout en peper. Voeg een paar theelepels suiker toe, als je de saus te zuur vindt (zoals ik).

Breng een grote pan met water aan de kook en voeg wat zout toe. Kook de gevulde pasta in porties in een paar minuten gaar (volgens de aanwijzing op de verpakking). Als de pasta begint op de bollen en boven drijft, dan zijn ze gaar. Schep de pasta met een schuimspaan uit het kokende water en laat goed uitlekken.

Schep een flinke schep tomatensaus over de pasta en rasp er wat parmezaanse kaas over. Als de

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker?

Macaroni met tomatensaus en gepaneerde varkensvlees- of halloumiblokjes

Spaghettipompoen met tomatensaus

Orecchiette in tomatensaus met kikkererwten

Pappardelle met tomaten-mascarponesaus

Parmezaan-pesto girasoli met groene groentensaus

Goedgevulde minestronesoep van groene groenten

Pastasaus van geroosterde tomaten en paprika’s

Tortellini-spinazie ovenschotel

“Lasagne” van girasoli en spitskool

Zelfgemaakte ketchup

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *