Hartige taart met pastinaak, paprika en zoete aardappel

door | 19 apr 2022 | avondeten, hartige taart, hoofdgerecht, kaas, oven, ovenschotel, recept, traybake, vegetarisch

Hebben jullie een beetje een lekker Paasweekend gehad? Ik heb een XXL Paasweekend: tussen Paasmaandag en mijn parttime woensdag heb ik een vrije dag genomen, zodat ik lekker vijf dagen op rij vrij had. Was ik ook wel eventjes aan toe, eerlijk gezegd. Lone was gezellig weer thuis, dit weekend en op zaterdag was er boekenmarkt in Wageningen. Daar ben ik samen met Lone naar toe geweest. We zijn allebei goed geslaagd! Zij met fantasy boeken en ik met kookboeken.

Op Eerst Paasdag zijn we gezellig bij mijn moeder op bezoek geweest. En Paasmaandag was dan wel een vrije dag, maar moest er al weer hard geleerd worden voor toetsen en moesten er opdrachten en verslagen gemaakt worden.
Deze hartige taart komt niet uit één van mijn nieuwe kookboeken, maar stond op het menu omdat ik nog groenten had liggen. Het is een heerlijk recept en lekker makkelijk. En nog vegetarisch ook!

Ingrediënten
3 pastinaken
2 grote zoete aardappels
2 rode paprika’s
1 rol koelvers taartdeeg
1 ui
6 eieren
1 kuipje boursin cuisine
100 gram geraspte kaas
olie, zout, peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de pastinaken en zoete aardappels en snij ze in stukjes. Schil de ui en snij in parten. Snij de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij in blokjes. Hussel de groenten in een mengkom om met een scheutje olie, zodat alle groente bedekt zijn met olie. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel daar de groenten over. Strooi wat zout en peper over de groenten.

Rooster de groenten voor ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven, tot de groenten zacht zijn en licht beginnen te kleuren. Neem de geroosterde groenten uit de oven en laat ze een beetje afkoelen. Zet de oventemperatuur terug naar 180 graden.

Vet een taartvorm in met wat olie en bekleed de vorm met het taartdeeg. Klop de eieren los met de Boursin cuisine. Doe de geroosterde groenten in de taartvorm. Giet het ei-mengsel over de groenten en strooi de kaas erover. Bestrijk het uitstekende taartdeeg met het restje van het ei-Boursin mengsel.

Bak de hartige taart in 20-25 minuten gaar in het midden van de oven.

Neem de hartige taart uit de oven als het eimengsel is gestold en de kaas is gesmolten. Laat een paar minuten afkoelen voor je ‘m aansnijdt.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Plaattaart met pastinaak en pecannoten

Plaattaart met Paksoi en paddestoelen

Plaattaart met regenboogwortelen

Röstitaart met sperziebonen en chipolataworstjes

Spruitjestaart

Groentetaart

Hartige taart met mais en zoete aardappel

Mac ‘n Cheese met pastinaak en prei

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *