Yeah! Het is weer rabarbertijd! Heerlijk! Rabarber is natuurlijk heerlijk om moes mee te maken, maar mijn favoriet is en blijft rabarbertaart. Dit is echt een heerlijk simpel recept. Je hebt er niet eens een mixer voor nodig! Het beslag kun je gewoon prakken met een vork. Ik heb ‘m gemaakt in zo’n taartvorm waar je de bodem uit kunt tillen. Dat is echt heel handig. Met een taartbodem uit één stuk is de taart er misschien wat lastig uit te halen. Vet in dat geval de taartvorm héél goed in en bestuif daarna met wat bloem. Maar mocht ‘ie er dan toch niet heel uitkomen, dan is het nog steeds súper lekker. En met een lekkere toef slagroom erop zie je er toch niks meer van…
Ingrediënten
1 pond rabarber stengels
100 gram + een klontje boter
200 gram + 2 eetlepels fijne kristalsuiker
2 eieren
130 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
1 theelepel kaneel
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe de 200 gram suiker en de boter in een mengkom en snij de boter fijn met twee messen. Voeg de eieren toe en prak die met een vork door het boter-suiker-mengsel. Prak vervolgens de bloem, bakpoeder en het zout erdoor.
Was de stengels rabarber en snij in plakjes van ongeveer een halve cm.
Vet een taartvorm in met wat boter en doe het cakebeslag er in.
Verdeel de rabarber over het beslag. Meng de kaneel door de suiker en strooi dat over de rabarber.
Zet de taart in de oven en bak in ongeveer 40 minuten in het midden van de oven gaar. Laat afkoelen in de taartvorm.
Snij de taart in punten. Ik heb er 8 punten van gesneden, maar meer kan natuurlijk ook. Lekker met een lekkere toef slagroom.
Eet smakelijk!
Misschien vind je dit ook lekker?
0 reacties