Dit receptje kwam ik tegen in de Allerhande: het is echt een ideaal recept voor als je het druk hebt. Het is echt súper makkelijk en snel én super lekker. Mits je van vis houdt, natuurlijk.
Er was er nog een over en die had ik ingepakt om mee te nemen voor lunch, vandaag. Maar zoonlief was me voor en dus viste ik achter het net. Ach, ik vind het erg leuk dat hij het zo lekker vond.
Zelf vind ik tonijn in olie het lekkerst, maar als je nou liever tonijn in water hebt, dan kun je die natuurlijk net zo goed gebruiken. Maar dan moet je de rode kool natuurlijk even met een andere olie aanmaken.

Ingrediënten (3 personen)
6 tortilla wraps
2 blikjes tonijn in olie
1/2 zakje rucola
1 rode paprik
1/4 rode kool
1 rode ui
1 kuipje paturain (150 gram)
1 klein blikje mais (150 gram)
1 eetlepel witte wijnazijn
zout, peper

Bereiding
Laat de mais goed uitlekken.
Laat de tonijn uitlekken, maar vang de olie op.
Verwijder indien nodig het buitenste rode kool blad en snij de rode kool in dunne reepjes. Pel en snipper de ui. Roer een eetlepel van de tonijnolie en de witte wijnazijn door de rode kool en de ui. Breng op smaak met zout en peper en schep goed om.
Snij de paprika in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snij in reepjes of blokjes.
Besmeer een tortilla met een flinke eetlepel paturain. Schep er wat rode kool en rucola op. Schep er wat rode paprika en mais op en schep er wat tonijn over.
Vouw de zijkanten van de tortilla over de vulling naar binnen en vouw vervolgens de bovenkant erover, en rol strak op tot een rechthoekig rolletje.
Snij de tortilla in het midden schuin door.

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker?

Tuna Melt Tortilla

Quasadilla’s met tonijn

Pannenkoeken met sperziebonen, tonijn en Castello Blue

Ciabatta met tonijn en Danish blue

Tortilla’s met vis en kiwi-salsa

Tortilla met mais, avocado en kiemgroente