Quasadilla’s met tonijn

door | 4 jun 2022 | avondeten, eenpansgerecht, hoofdgerecht, kaas, recept, snel, tortilla, vis

Dit zijn dé Perfecte Quesadilla’s. Al zeg ik het zelf. Heerlijk met tonijn en gesmolten kaas. Het Geheime Ingrediënt is de smeerkaas. Die geeft niet alleen die heerlijke smeuïge gesmolten kaas smaak, maar helpt ook om de vulling op zijn plek te houden.
Varieer gerust met de rest van de vulling. Het enige dat vast staat zijn de tortilla’s en kaas, maar voor de rest: leef je uit! Al moet ik zeggen dat ik de tuna-melt combi met sperziebonen en tomatentapenade wel súper lekker vond. Als je iets tegen groenten uit pot of blik hebt, dan kun je natuurlijk verse sperziebonen koken. Maakt ’t wel wat meer werk, natuurlijk. Dit was voor ons een gerecht aan ’t eind van de week, en dan zijn groenten uit pot of blik juist ideaal. Ik vond die tomatentapenade erg lekker (gevonden bij de 3 voor 5 euro tapa’s in de supermarkt), maar als je die niet kunt vinden, neem dan gerust een pot Mexicaanse tomatensalsa.

Ingrediënten
1 pak grote tortilla’s
1 pot sperziebonen
4 stengels bleekselderij
3 rode uien
1 blikje mais
2 blikjes tonijn (op olie)
200 gram geraspte kaas
1 kuipje smeerkaas
1 bakje zongedroogde tomaten tapenade (110 gram)

Bereiding
Was de stengels bleekselderij en snij ze in maantjes. Giet de olie van de tonijn af. Laat de mais en de sperziebonen uitlekken. Pel de rode uien en snij ze in ringen.
Besmeer één helft van de tortilla met smeerkaas. Beleg de andere helft met tomaten tapenade, sperziebonen, uienringen, mais, bleekselderij, tonijn en geraspte kaas.
Vouw de tortilla dubbel door de smeerkaas-kant over de vulling te vouwen. Druk even goed aan.

Zet een koekenpan op het vuur en leg daar de dubbelgevouwen tortilla in. Bak de quesadilla tot de onderkant licht begint te bruinen. Draai de quesadilla dan om (dichtgevouwen kant naar beneden houden!). Bak de andere kant tot ook die knapperig is.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker

Tuna Melt Tortilla

Tuna melt flammkuchen

 

Tuna melt pancake

Tuna Melt Sandwich

Gevulde paprika met tonijn-rijst en kaas

Frittata met tonijn en paprika

 

Pannenkoeken met sperziebonen, tonijn en Castello Blue

Ciabatta met tonijn en Danish blue

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *