Gevulde paprika met tonijn-rijst en kaas

door | 23 sep 2021 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, oven, recept, rijst, snel, vis

Gisteren, op mijn vrije woensdag, heb ik voor het eerst in tijden weer een Ingress-banner gedaan. Dat is wandeling waarbij je van punt naar punt wordt geleid. Je ziet steeds wat het volgende punt is. Soms is dat drie stappen rechtdoor, maar soms ook een halve kilometer verderop. Na een stuk of wat van die punten heb je een puzzelstukje verdiend: een plaatje in het spel op je telefoon. En die kleine plaatjes vormen, als je klaar bent, een groter plaatje. Een soort aandenken aan je wandeling. Ik deed de Freedom Trail Arnhem banner. Het was een prachtige wandeling. En ik had er práchtig weer bij! 🙂 In totaal heb ik een kilometer of 8-9 gelopen. En dat voelde ik best wel. Bij thuiskomst ben ik eerst maar even een uurtje gaan liggen. Daarna kon ik weer boodschappen doen en voor ’t eten zorgen. Ik had gelukkig iets lekker makkelijks op ’t menu staan: deze gevulde paprika’s met rijst en tuna-melt vulling. Dit is een ideaal recept voor als je een keer een restje gekookte rijst over hebt. Ik weet niet hoe dat met jullie zit, maar ik hou meestal wel wat rijst over. En dat terwijl ik toch trouw zo’n afmeet-maatbekertje gebruik. Als je nou geen  restje rijst over hebt, dan zou je -als je lekker snel en makkelijk wil- van die rijst kunnen kopen die maar een minuutje in de magnetron hoeft. Of gewoon iets eerder beginnen en de rijst vantevoren even koken en laten afkoelen.
Dit recept-idee heb ik van de Allerhande-site: Makkelijke gevulde paprika’s tuna melt. Maar ik heb er -natuurlijk- wel mijn eigen draai aan gegeven. In het AH-recept gebruiken ze bloemkool-rijst in plaats van echte rijst en ik heb er ei en Boursin cuisine aan toegevoegd om de vulling wat meer samenhang te geven. Een beetje van mezelf en een beetje van Allerhande, dus…

Ingrediënten
4 paprika’s
2 blikjes tonijn (op olie)
2 eieren
1 rode ui
1/2 kuipje Boursin cuisine
100 gram geraspte kaas
olijfolie
restje gekookte rijst (ongeveer 8 flinke eetlepels)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel en snipper de ui. Giet de olie af, van de tonijn. Roer de ui-snippers, tonijn en boursin cuisine door de rijst. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Roer dan de eieren erdoor. Bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconen bakmat.

Snij de paprika’s doormidden en verwijder de steel en de zaadlijsten. Snij aan de onderkant (dus de niet-snijkant) een héél dun reepje van de paprika-schil, zodat de paprika wat stabieler blijft liggen. Vul elke helft met een paar eetlepels van het rijst-tonijnmengsel. Druk stevig aan met de lepel. Leg de gevulde paprika’s op de beklede bakplaat en leg er een handje geraspte kaas op.

Zet de bakplaat ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk

Misschien vind je dit ook lekker?

Tuna Melt Tortilla

Tuna melt flammkuchen

Tuna melt pancake

Pannenkoeken met sperziebonen, tonijn en Castello Blue

Gevulde puntpaprika

Gevulde tomaat

Quiche met zalm en paprika

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *