Wat een heerlijk vegetarisch gerecht aten we gisteren: deze gevulde puntpaprika’s! Meestal eten we doordeweeks vlees en in het weekend -als dochterlief thuis is- vegetarisch. Maar bij het maken van mijn menuplan had ik één dag extra vegetarisch gepland. Nou ja, dat geeft ook niet, natuurlijk. Tenminste, dat vind ik zelf. Manlief en zoonlief denken daar soms wat anders over… Gelukkig vielen deze gevulde paprika’s zelfs bij mijn niet-vegetarische mannen goed in de smaak.

Gevulde puntpaprika

Heerlijk vegetarisch recept! Rode puntpaprika gevuld met bechamelsaus met parmezaan, gehakte macadamianoten, gebakken courgetteblokjes met lente-ui en mozzarella.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Vegetarisch
Trefwoord: Gevulde paprika, Macadamia ragout, Notenragout
Porties: 4 porties
calorieën: 674kcal

Ingrediënten
 

  • 4 Rode puntpaprika's
  • 1 Courgette
  • 2 Lente-uitjes
  • 80 gram Macadamianoten
  • 1 bol Mozzarella
  • 60 gram Boter
  • 35 gram Bloem
  • 400 ml Melk
  • 1 blaadje Laurier
  • 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 2 eetlepels Olie
  • Nootmuskaat
  • Zout, peper

Bereiding
 

  • Zet alle ingrediënten klaar. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Snij de puntpaprika's door en verwijder de zaadlijsten, maar laat het steeltje zitten. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar, om en om, de halve puntpaprika's op.
  • Maak de bechamelsaus: smelt de boter in een steelpan op een laag pitje. Roer, als de boter gesmolten is, de bloem erdoor. Laat een minuutje garen en giet er dan al roerend beetje bij beetje de melk bij. Doe het laurierblaadje in de saus en verwarm tot de saus de juiste dikte heeft. Neem de pan van het vuur en roer de geraspte parmezaanse kaas door. Strooi er wat nootmuskaat over en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
  • Was de courgette, snij de boven en onderkant eraf en snij de courgette in hele kleine blokjes. Verhit twee eetlepels olie in een koekenpan en bak de courgetteblokjes aan. Snij intussen het wit van de lente-uitjes fijn en bak dat op het laatst even kort met de courgette mee. Breng op smaak met peper en zout.
  • Hak de macadamianoten fijn in een blender of keukenmachine. Vul de puntpaprika's met een laagje saus, laagje fijngehakte noten, laagje courgetteblokjes, weer een laagje saus.
  • Snij de bol mozzarella in dunne plakjes. Leg tot slot een paar dunne plakjes mozzarella op de gevulde paprika's.
  • Zet de gevulde paprika's een half uur in de voorverwarmde oven. Zet de laatste paar minuten even de grillstand van de oven aan, zodat de mozzarella licht begint te kleuren.
  • Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie (nog even in het engels)

Serving: 2halve gevulde paprika's | Sodium: 1879mg | Calcium: 593mg | Vitamin C: 163mg | Vitamin A: 4931IU | Sugar: 13g | Fiber: 5g | Potassium: 675mg | Cholesterol: 95mg | Calories: 674kcal | Trans Fat: 1g | Saturated Fat: 23g | Fat: 54g | Protein: 25g | Carbohydrates: 25g | Iron: 2mg
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Laat weten wat je er van vond!

Misschien vind je dit ook lekker?

Griekse gevulde courgettes

Gevulde tomaat

Courgette gevuld met vegetarisch gehakt, kaas en hazelnoten

Quiche met zalm en paprika

Fusilli met paprikasaus, pistachekruimels en Parmezaan

Lasagne met Quorn, puntpaprika en mascarpone