Courgette gevuld met vegetarisch gehakt, kaas en hazelnoten

door | 2 jun 2020 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, oven, recept, saus, traybake, vegetarisch

Vandaag is Free voor ’t eerst sinds de Corona-maatregelen weer naar school geweest. Het was maar één uurtje: mentoruur, met de helft van de klas. De andere helft van de klas gaat morgen. Daarnaast hebben ze nog een uur per week een activiteit op school: kbv, buiten-gym of schooltuin. En als ze extra begeleiding nodig hebben voor een vak, dan gaan ze voor dat vak ook nog een uur naar school. Voor de rest blijven de lessen “op afstand”: dus online via teams en zelf huiswerk maken. Hij was niet heel enthousiast, dat hij weer naar school moest/mocht. Ik vond het, geloof ik, spannender dan hij. Het was in ieder geval wel weer even wennen om een kind om kwart over acht vertrek-klaar te hebben, in plaats van om half tien in een online les. Morgen gaat hij weer een uurtje, maar dan ’s middags pas.
Vanavond aten wij deze gevulde courgettes. Omdat Edwin courgettes niet zo lekker vindt, heb ik voor hem gevulde paprika’s gemaakt. Het recept komt uit de Boodschappen. Voor mezelf had ik lekker een stukje blauwe kaas gekocht. Voor Edwin en de kinderen had ik gewone geraspte kaas, want dat vinden zij lekkerder. We vonden het allevier hartstikke lekker! Zeker voor herhaling vatbaar!

Ingrediënten
3 courgettes
2 paprika’s
1 ui
2 bollen solo-knoflook (of 4 tenen knoflook)
200 gram vegetarisch rul gehakt
2 eetlepels Italiaanse kruiden
100 gram hazelnoten
150 gram geraspte kaas
50 gram blauwe kaas
250 ml melk
40 gram groentesaus poeder
olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de courgettes en snij ze in de lengte door. Hol de courgettes uit door met een lepeltje het vruchtvlees eruit te schrapen. Bewaar het vruchtvlees.

Vet een ovenschaal of bakplaat in met wat olijfolie en leg daarin de uitgeholde courgettes. Was de paprika’s, snij ze in de lengte doormidden en snij de zaadlijst weg, maar laat het steeltje zitten.

Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en fruit daarin de ui aan. Pers de knoflook boven de pan uit. Fruit de knoflook even mee en voeg dan het vegetarische gehakt en de Italiaanse kruiden toe. Roerbak een paar minuten mee.

Voeg dan het uitgeschraapte vruchtvlees van de courgettes toe. Roer goed door en bak een paar minuten mee tot het vruchtvlees zacht is.

Schep het gehakt-mengsel in de uitgeholde courgettes en paprika’s.
Verhit de melk in een steelpannetje en roer de sauspoeder door de warme melk. Als de saus dikker wordt, neem dan de pan van het vuur. Verdeel de saus over het gehakt-mengsel.

Snij de blauwe kaas in stukjes. Hak de hazelnoten grof. Verdeel de kaas over de gevulde courgettes en paprika’s.

Zet de ovenschaal met de gevulde courgettes en paprika’s in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 20 minuten tot de courgettes en paprika’s gaar zijn en de kaas gesmolten en bruin is.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Gevulde tomaat

Vloerbrood gevuld met gehakt en groenten

Courgette en kikkererwtentaart van Nigella

Gnocchi met courgette in spinazieroomsaus

Penne carbonara met courgette van Jamie

Vegan roompasta met courgette, erwten en munt

Plaattaart met bloemkool, blauwe kaas en hazelnoten

Groene pasta met blauwe kaas

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *