Tortilla’s met vis en kiwi-salsa

door | 22 sep 2021 | avondeten, hoofdgerecht, mexicaans, recept, saus, snel, tortilla, vis

Deze tortilla’s met vis aten we van ’t weekend, toen er vrienden kwamen eten. Mét de tortilla’s met speklapjes die ik al eerder al op mijn blog zette. En met kip in chipotle-saus (dat recept komt nog). Dit recept, van de vis, heb ik van Jamie Oliver. Niet uit zijn nieuwe boek Samen Eten, maar een filmpje op YouTube: Tasty Fish Tacos. Ik heb het recept alleen ietsie-pietsie versimpeld. En als ik het goed heb vertaald, dan gebruikt Jamie schelvis, maar dat hadden ze niet in de supermarkt. Maar als je nou je vis bij een visboer koopt, dan zou ik zeker schelvis vragen. Maar met een andere witvis was het óók al hartstikke lekker, hoor.

Ingrediënten
300 gram witvis (bijv Pangasius of Tilapia)
5 lente-uitjes
3 kiwi’s
1/2 bosje koriander + een paar takjes extra
1 limoen
1 groene peper
peper, zout, olie
salade (bijvoorbeeld Knapperige rode kool salade)
bonen (bijvoorbeeld zwarte bonen met bosuitjes en feta)
geroosterde rode punt paprika’s
tortilla’s (het liefst zelf gebakken, natuurlijk)

Bereiding
Verwijder eventueel lelijke blaadjes van de lente-uitjes. Snij de lente-uitjes (zowel het wit als het groen) in grote stukken. Schil de kiwi’s en snij in drie of vier dikke plakken. Snij de groene peper in de lengte door midden en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Rooster de lente-ui, kiwi-plakken en de groene peper in een droge koekenpan.

Als de lente-ui, kiwi en peper gekaramelliseerd zijn (met andere woorden: beginnen aan te branden), neem ze dan uit de pan en doe ze in een blender. Doe de koriander erbij (zowel blaadjes en steeltjes) en het sap van de limoen en pureer.

Snij de vis in stukken van een paar centimeter en bestrooi die aan beide kanten met peper en zout. Verhit een paar eetlepels olie in een (andere) koekenpan en bak daarin de vis aan beide kanten gaar en lichtbruin.

Neem een tortilla en leg daar wat rode koolsalade en zwarte bonen en geroosterde paprika op. Schep daar wat van de kiwi-salsa over en leg er een paar stukjes gebakken vis op. Strooi er wat koriander over.

Rol de tortilla op, of vouw ‘m dubbel, en eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker?

Tortilla’s met speklapjes en ananas

Pangasius filet in zoetzure saus

Tortilla met mais, avocado en kiemgroente

Tuna Melt Tortilla

Pangasiusfilet met sperziebonen en snoeptomaatjes uit de braadslee

Panga met sperziebonen en shoarmakruiden

Tilapia met sperziebonen en mango in gembersaus

Kabeljauw in chipotlesaus met mango-maissalsa

Panga met prei en parmezaan

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *