Panga met prei en parmezaan

door | 8 okt 2020 | avondeten, eenpansgerecht, hoofdgerecht, kaas, oven, recept, snel, vis

Vandaag deed ik boodschappen bij een andere supermarkt dan waar ik normaal mijn boodschappen doe. Edwin komt regelmatig in deze andere supermarkt, omdat deze dicht bij zijn werk is. In mijn normale supermarkt draagt maar ongeveer 10% van de klanten een mondkapje. In deze andere supermarkt droegen de meesten mensen een mondkapje! Volgens mij maakt het heel veel uit of het personeel wel of geen mondkapje draagt. In mijn oude supermarkt doen ze dat niet. In deze supermarkt wel allemaal. Helaas was de rest van mijn boodschappen-ervaring niet heel positief, daar. Ik ben nogal een gewoonte-dier en ik vind het niet fijn als ik niet weet waar wat staat. Maar dat is een kwestie van wennen, natuurlijk. Maar er was voor mijn gevoel minder keuze en ik miste mijn oude vertrouwde huismerk. Een paar ingrediënten die ik nodig had, hadden ze niet. Salie bijvoorbeeld… Maar het grootste minpuntje is toch wel dat ze geen handscanners hebben in deze winkel. En dat vind ik toch wel erg handig, dat ik alles in de winkel al in mijn tassen kan stoppen. Ik heb bedacht dat ik nog twee andere supermarkten kan uitproberen, hier in Wageningen. Eens kijken hoe het daar is.
Wij aten vanavond deze visschotel. Het is een recept uit Jamie’s 7 x Anders. Hártstikke lekker. En Free heeft geholpen met koken. Dat was super gezellig.

Ingrediënten (3 personen)
2 preien
1/2 bosje salie
4 tenen knoflook
1 theelepel mosterd
2 potten grote witte bonen
1 bekertje demi creme fraiche (125 ml)
2 pangasius filet (300 gram)
1 zakje geraspte parmezaanse kaas (60 gram)
olijfolie
peper, zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de preien in dikke ringen. Spoel die af in ruim koud water en laat goed uitlekken.

Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en bak daarin de blaadjes van de salie krokant. Schep de salieblaadjes uit de pan.

Voeg indien nodig nog wat extra olie toe en bak dan de preiringen in dezelfde pan.

Als na een minuut of tien de prei zacht is geworden, voeg dan de mosterd, creme fraiche en de witte bonen (met vocht en al) toe. Roer goed door en laat nog een minuut of tien zachtjes doorkoken.

Hou een paar mooie (hele) krokante salieblaadjes apart en roer de rest van de blaadjes door het bonen-preimengsel.

Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en doe het prei-bonen-mengsel in de ovenschaal. Snij beide panga-filets in 3 stukken. Verdeel de 6 stukken vis over de ovenschaal. Duw de vis íets in het bonen-preimengsel.

Strooi de parmezaanse kaas over de ovenschotel en verdeel de opzij-gehouden salieblaadjes erover.

Zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker?

Panga met sperziebonen en shoarmakruiden
Panga met sperziebonen, wortel, cherrytomaatjes uit blik en shoarmakruiden, met couscous.

Pangasiusfilet met sperziebonen en snoeptomaatjes uit de braadslee

Kabeljauw uit de oven met pestokaas en ontbijtspek

Tagliatelle met zalm en peultjes

Kabeljauw met cherrytomaatjes en mozzarella uit de oven

Zelfgemaakte vissticks en ovenfrietjes

Tilapia met sperziebonen en mango in gembersaus

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *