Pangasius filet in zoetzure saus

door | 16 sep 2021 | avondeten, hoofdgerecht, Oosters, recept, rijst, saus, snel, vis

Hè get, wat wordt het al weer vroeg donker. Ik was niet eens zo laat met koken, maar het was toch al te donker voor foto’s met daglicht. Dus dan maar foto’s op mijn aanrecht, bij lamplicht.
Dit recept vond ik in het Boodschappen magazine. Een súper lekker en lekker snel en makkelijk recept! Echt een aanrader!

Ingrediënten
300 gram rijst
2 pangasiusfilets (ongeveer 350 gram)
2 eetlepels bloem
2 eetlepels appelazijn
3 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel gembersiroop
1 eetlepel suiker
2 ui
2 rode paprika’s
150 gram wortels
3 trostomaten
1 eetlepel maizena
olie, zout, peper

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking (of op je eigen oude vertrouwde manier).
Was de paprika’s, snij ze doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij de paprika in dunne repen. Snij de worteltjes in de lengte in kwarten. Pel de uien en snij ze in dunne parten. De paprika, wortel en ui kunnen bij elkaar in een kom. Was de tomaten en snij in dunne partjes.

Dep de panga-filet droog en snijd in repen. Haal de vis door de bloem. Meng de azijn, ketjap, gember siroop en suiker tot een sausje.
Verhit een flinke scheut olie in een wokpan en bak daarin de vis in een paar minuten aan beide kanten goud bruin. Schep de vis uit de pan en laat even uitlekken op een keukenpapiertje.

Roerbak de ui, paprika, wortel en tomaat in het bakvet van de vis. Voeg na een paar minuten de saus toe en breng aan de kook. Proef even en breng op smaak met zout en peper. Schep de vis er voorzichtig door.

Roer de maizena glad met een paar eetlepels water en roer dat papje door de groenten. Roer goed door tot de saus gebonden is.

Schep wat rijst op en schep daar wat van de vis in zoetzure saus over.
Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Panga met sperziebonen en shoarmakruiden

Traybake met ovengroenten en zalm in spek

Pastasalade met pestospread en warmgerookte zalm

Zalm met groene asperges en sugar snaps van de bakplaat

Tagliatelle met doperwtensaus en heilbot-filet

Kabeljauw uit de oven met pestokaas en ontbijtspek

Pangasiusfilet met sperziebonen en snoeptomaatjes uit de braadslee

Kabeljauw met cherry tomaatjes en mozzarella uit de oven

Tilapia met sperziebonen en mango in gembersaus

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *