Tagliatelle met doperwtensaus en heilbot-filet

door | 22 okt 2020 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, pasta, recept, saus, snel, vis

Ooooooooooh, wat stom!!! Ik ben helemaal vergeten mijn ingrediënten-foto te maken, vandaag. 🙁  Ik had alles klaargezet in het hoekje op mijn aanrecht en toen ben ik gewoon gaan koken. Zónder eerst een foto te maken… Ik was er blijkbaar niet helemaal bij met mijn hoofd. *zucht* En ik kwam er pas achter toen ik mijn foto’s zat uit te zoeken. Ik dacht in eerste instantie dat ik die foto per ongeluk had verwijderd, ofzo. Maar ik blijk ‘m gewoon helemaal niet gemaakt te hebben. Daar baal ik wel behoorlijk van. Die ingrediënten-foto hoort er wel echt bij, vind ik. Ik héb even overwogen om dan maar helemaal geen blogje te schrijven, vandaag. Maar het was wél erg lekker, dus ik wil het recept wél gewoon delen. Dus die ingrediënten, dat moeten jullie gewoon maar van me aannemen zonder foto, deze keer.
Het recept van die doperwtensaus komt uit het supermarktblaadje Boodschappen van september: Tagliatelle met doperwten, citroenroomsaus en karbonade. In de boodschappen eten ze karbonade bij de doperwtensaus en geven ze als tip dat kip of zalm er vast ook heel goed bij past. Nou, dat dacht ik ook, dat een stukje vis er erg lekker bij zou zijn, bij zo’n sausje met citroen. Alleen heb ik voor heilbot-filet gekozen, want die had ik nog in de vriezer liggen. Het waren twee stukjes heilbot, maar het was ruim 300 gram, dus we hebben er met z’n drieën van gegeten. Maar voel je vrij om er een andere vis bij de eten, hoor. Zalm, pangasius, tilapia, kabeljauw: welke je maar lekker vindt.

Ingrediënten
400 gram tagliatelle
1 bouillontablet (groentebouillon)
750 gram diepvriesdoperwtjes
2 tenen knoflook
25 gram boter
2 witte heilbotfilets
200 ml kookroom
1 citroen
400 gram snoeptomaatjes
100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
zout, peper

Bereiding
Breng een grote pan met water met wat zout aan de kook. Bestrooi de vis-filets aan beide kanten met zout en peper.

Pel en snipper de knoflooktenen. Doe ongeveer drie-kwart van de diepvrieserwtjes in een pannetje, samen met de bouillontablet en de knoflook. Giet er 1/4 liter water bij en breng aan de kook. Laat op een laag pitje 5-10 minuten zachtjes koken. Neem dan het pannetje van het vuur en laat iets afkoelen. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Voeg het citroenrasp, het citroensap en de kookroom toe en pureer de erwtjes met een staafmixer. Let op dat je staafmixer helemaal “onder” staat, anders kan het gaan spetteren — hou eventueel het pannetje schuin. Voeg de rest van de erwtjes en de snoeptomaatjes toe. Zet het pannetje terug op het vuur en laat nog even zachtjes doorwarmen.

Kook intussen de tagliatelle (beet)gaar. Giet de tagliatelle af, maar vang ongeveer een kopje van het kookvocht op. Als de saus wat te dik is, dan kun je wat van het pasta-kookvocht toevoegen.

Verhit intussen de boter in een koekenpan. Bak de heilbot-filets aan beide kanten bruin.

Schep wat van de tagliatelle op een bord en schep er een flinke schep doperwtensaus over. Strooi er een handje geraspte Parmezaanse kaas over. Leg er een stukje gebakken heilbot filet op.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Panga met prei en parmezaan

Kabeljauw uit de oven met pestokaas en ontbijtspek

Pangasiusfilet met sperziebonen en snoeptomaatjes uit de braadslee

Kabeljauw met cherrytomaatjes en mozzarella uit de oven

Tilapia met sperziebonen en mango in gembersaus

Geplette aardappelen uit de oven met heek-filet of schnitzel

Risotto met kip en doperwten

Parmezaan-pesto girasoli met groene groentensaus

Vegan roompasta met courgette, erwten en munt

Tagliatelle met macadamia-pesto

Tagliatelle met zalm en peultjes

Tagliatelle met zalmroomsaus en roergebakken spinazie

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *