Tagliatelle met macadamia-pesto

door | 20 sep 2020 | avondeten, hoofdgerecht, Italiaans, kaas, kids, pasta, recept, saus, snel, vegetarisch

O nee, het is alweer zondagavond…. Ik knipper drie keer met mijn ogen en het weekend is alweer voorbij. Wat is het voorbij gevlogen. Lone is alweer in Enschede, nu. Vandaag was mijn moeder op bezoek. We konden heerlijk buiten zitten. Wat een heerlijk nazomer-weer is het, he? Voor ’t eten maakte ik deze tagliatelle met macadamia-pesto: een recept uit de Foodies. Ik had extra veel gemaakt, zodat ik dochterlief een flinke portie mee kon geven naar Enschede. En ik heb zelfs nog een portie in de koelkast.

Ingrediënten (voor 6 personen)
600 gram tagliatelle (gedroogd)
200 gram macadamia noten (ongezouten)
400 gram grana padano
1 flinke basilicum plant
4 teentjes knoflook
1 citroen
olijfolie
zout, peper
optioneel: een zakje rucola

Bereiding
Pel de tenen knoflook en snij ze in plakjes. Verhit in een klein koekenpannetje een scheutje olijfolie en bak daarin de plakjes knoflook even zachtjes aan, tot de knoflook licht begint te kleuren.
Rasp ongeveer de helft van de kaas grof en de andere helft fijn. Knip alle basilicum af. Leg een paar mooie basilicumblaadjes apart om dadelijk mee te garneren. Maal de macadamianoten samen met de basilicum, de aangebakken knoflook en een scheutje olijfolie in de keukenmachine tot een groene massa. Voeg de grof geraspte kaas toe, nog een flinke scheut olijfolie en wat rasp van de citroenschil. Maal fijn. Voeg indien nodig nog wat extra olijfolie toe om de juiste smeuiigheid te krijgen. Proef even en breng op smaak met zout en peper.

Breng een grote pan met water aan de kook en voeg zout toe. Kook de tagliatelle in het gezouten water tot het beetgaar is. Giet af, maar vang het kookvocht op.

Roer de macadamia-pesto door de tagliatelle. Voeg indien nodig wat van het kookvocht toe om de boel smeuiiger te maken.

Schep wat pesto-tagliatelle op een bord en leg er een plukje rucola naast. Strooi er wat fijn-geraspte kaas over en garneer met een blaadje basilicum.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Pasta pesto met vegetarische balletjes

Pesto-pasta met sperziebonen en vegetarische gyrosreepjes

Pasta met spinazie en pesto

Spruitjesstamppot met pesto, zongedroogde tomaten en boerenkaas

Preistamppot met pesto

Pasta met pestosaus (en kip en sperziebonen)

Pastasalade met basilicum-peterseliedressing

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *