Pastasalade met pestospread en warmgerookte zalm

door | 17 jul 2021 | avondeten, eenpansgerecht, hoofdgerecht, oven, pasta, recept, salade, snel, vis

Dit weekend staat er weer opruimen en uitzoeken op het programma. Want onze verhuizing komt gestaag dichterbij… Ik heb (onder andere) samen met Free zijn boekenkast leeggeruimd en uitgezocht. Voor iemand die niet van lezen houdt had hij aardig veel boeken. Je kunt niet zeggen dat we het niet geprobeerd hebben, maar helaas heeft hij niet -net als zijn zus- het leesvirus opgelopen. We hebben plank voor plank zijn boekenkast leeggehaald en daarna zijn favoriete boeken weer terug gezet. Dat ruimt lekker op, want er waren maar weinig boeken die het predicaat “favoriet” kregen. Van de niet-favorieten heb ik series en setjes op marktplaats gezet en de rest gaat óf naar de kringloop óf naar de minibieb hier in de wijk. En wat na een maand niet verkocht is op marktplaats gaat alsnog naar de kringloop. Ik wilde eigenlijk ook nog zijn kledingkast uitzoeken, maar daar had hij geen zin meer in en ík geen puf meer voor. Na het opruimen was ik ’t best wel een beetje zat. Dus ik was blij dat ik deze makkelijke pastasalade had gepland.
Dit recept komt uit de Allerhande van deze maand: pastasalade met zalm en pestospread. Héérlijk! En lekker makkelijk ook.

Ingrediënten
300 gram orecchiette (maar andere pasta mag natuurlijk ook)
1 komkommer
400 gram cherrytomaatjes
90 gram pestospread
1 zakje rucola
2 stukken warmgerookte zalm
zout, peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de warmgerookte zalmstukken op een stukje bakpapier in een ovenschaal Warm de zalmstukken ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Neem de zalm uit de oven en verdeel de zalm in snippers (en van de huid af) met twee vorken.

Breng een grote pan water aan de kook en voeg er zout aan toe. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af en spoel na met koud water.

Schil de komkommer met een dunschiller, snij doormidden en schraap de zaadlijsten eruit met een theelepel. Snij het vruchtvlees in maantjes. Was de cherrytomaatjes en snij ze doormidden. Knip (of snij of hak) de rucola fijn.

Roer de pestospread door de pasta. Roer dan de komkommer, tomaatjes en rucola erdoor. Spatel tot slot de zalm er door.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Pastasalade met tomaat, paprika en rucola

Pastasalade met makreel

Pastasalade met tonijn en/of halloumi

Pastasalade met basilicum-peterseliedressing

Laagjes-salade met pasta en pesto-dressing

Preistamppot met dille en warmgerookte zalm

Gebakken krieltjes, aspergesalade met balsamico aardbeien en warmgerookte zalm

Zalmpakketjes uit de oven

Quiche met zalm en paprika

Witte lasagne met spinazie, zalm en worteltjes

Pasta-ovenschotel met asperges en zalm

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *