Laagjes-salade met pasta en pesto-dressing

door | 20 apr 2021 | avondeten, eenpansgerecht, Hollands, hoofdgerecht, kip, lunch, pasta, recept, salade, saus, snel, varken, vlees

Gisteren aten we deze laagjes-salade met pasta en pestodressing. Ik maakte een flinke bak, want ik dácht: wat ik overhou, dat gebruik ik dan de dag erna (vandaag dus) om een hartige taart mee te maken. Ik vond dat heel slim bedacht, van mezelf… Maar helaas, zoonlief vond het zó lekker, hij blééf opscheppen. En eten. Hij is flink in de groei. Dat kan ik goed merken aan zijn broeken: al zijn broeken komen inmiddels een flink stuk boven zijn enkels uit. Maar ik merk het vooral aan zijn eetlust: tussen maaltijden door kan hij zo een paar boterhammen weg stouwen. Ja, óf een zak chips of borrelnoten, als ik niet oplet… Maar er was dus nog maar een heel kleine portie salade over: niet genoeg voor in mijn hartige taart. Dat experiment met een restje pastasalade (met komkommer en augurkjes?!) in een hartige taart, dat houden jullie dus nog tegoed. Volgende keer gewoon moet ik gewoon nog iets meer maken. Manlief vond het trouwens niet heel erg dat die hartige taart niet doorging, vandaag. Mocht hij vanavond Chinees halen… 🙂

Laagjes-salade met pasta en pesto-dressing

Een heerlijke pastasalade in laagjes: met komkommer, gele paprika, beenham, augurkjes, snoeptomaatjes, mais, gerookte kip, zongedroogde tomaatjes, pasta met pesto-dressing en rode paprika. Lekker, snel en makkelijk. En het staat nog heel gezellig ook, die laagjes.

 • 150 gram Mini conchiglie ((of een andere pasta-soort))
 • 1 Gerookte kipfilet ((ongeveer 130 gram))
 • 500 gram Snoeptomaatjes
 • 3 Paprika's
 • 150 gram Mini-augurkjes ((zoet-zuur))
 • 2 eetlepels Zongedroogde tomaten reepjes ((op olie))
 • 150 gram Mais
 • 150 gram Beenham reepjes
 • 1 Komkommer
 • 100 gram Mayonaise
 • 50 gram Groene pesto
 • 1 teen Knoflook
 • zout, peper
 1. Zet alle ingrediënten klaar.

  Breng een flinke pan water met wat zout aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Als de pasta beetgaar is, giet het dan af en spoel na met koud water. Laat goed uitlekken. Roer de pesto en de uitgeperste knoflook door de mayonaise. Roer de pesto-mayo door de uitgelekte pasta.

  Schil de komkommer met een dunschiller en snij in de lengte doormidden. Schraap met een theelepel het waterige deel uit de komkommer (anders wordt je salade te nat). Snij het vruchtvlees in blokjes. Was de paprika's en snij ze doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in blokjes.

  Snij indien nodig de mini-augurkjes nog iets kleiner. Was de snoeptomaatjes en snij ze doormidden. Snij de gerookte kipfilet in reepjes of blokjes. Laat de mais uitlekken. Knip indien nodig de zongedroogde tomaatjes nog iets kleiner.

 2. Bouw de salade op in laagjes, bij voorkeur in een doorzichtige schaal. Probeer daarbij verschillende kleuren en structuren af te wisselen. Ik heb zelf de volgende volgorde aangehouden: komkommer, gele paprika, beenham, augurkjes, snoeptomaatjes, mais, gerookte kip, zongedroogde tomaatjes, pasta met pesto-mayo, rode paprika.

 3. Eet smakelijk!

Hoofdgerecht, Lunch
Hollands
Beenham reepjes, Laagjes salade, Met gerookte kip, Pasta salade, Pesto dressing

Misschien vind je dit ook lekker?

Laagjes salade

Saladetaart

Pastasalade met basilicum-peterseliedressing

Salade met mayo-pesto dressing

Wraps met gerookte kip, mango en munt-limoendressing

Mam’s Meloen-selleriesalade

Appeltje-eitje salade

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *