Pastasalade met makreel

door | 17 mrt 2021 | avondeten, eenpansgerecht, hoofdgerecht, lunch, pasta, recept, salade, snel, vis

Lekker een salade met makreel. Dat vindt manlief lekker, namelijk: makreel. Ik ook wel, hoor, maar alleen als de filet goed graat-vrij is. Én ik er niet met mijn handen aan hoef te zitten. Ik hou namelijk aboluut niet van visgeur aan mijn handen. Dat ruik ik echt de hele dag. Iewww. Als mijn handen naar knoflook ruiken, vind ik het geen probleem. Maar vis? Brrrr. Maar ik kwam een heel eind met de makreel met twee vorken.
Voor het eten ging manlief echter nog “even” op bed liggen. Sinds hij corona heeft gehad is hij nogal moe, namelijk. Nou, jullie voelen ‘m al aankomen zeker? Tegen de tijd dat het eten klaar was, was hij níet wakker te krijgen. Zat ik met mijn makreel-salade… Zoonlief en ik hebben ‘m uiteraard wél op en ik vond ‘m erg geslaagd! De portie van manlief heb ik maar in een bewaardoosje in de koelkast gezet. Die heeft hij vandaag als lunch op.

Ingrediënten
150 gram gerookte makreelfilet
150 gram macaroni
1 komkommer
1 groene appel
1 rode paprika
2 tomaten
een paar takjes dille
3 eetlepels Skyr (of magere kwark)
peper, zout
optioneel: een paar blaadjes sla

Bereiding
Kook de macaroni gaar in een grote pan gezouten water. Als de macaroni gaar is, giet dan af en spoel na met koud water. Laat de macaroni goed uitlekken in een vergiet.
Schil de appel met een dunschiller en rasp op een grove rasp. Meng de appelrasp met de Skyr en knip het grootste deel van de takjes dille erboven. Voeg wat peper en zout toe en roer goed door.

Snij een paar dunne plakjes van de komkommer (met schil) om dadelijk de salade mee te garneren. Schil daarna de komkommer met de dunschiller en snij in de lengte doormidden. Schraap met een theelepel de zaadjes eruit. Snij nogmaals in de lengte doormidden en snij de repen in stukjes. Was de paprika en snij doormidden. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snij in kleine stukjes. Verdeel 3/4 van de makreel met een vork in stukjes. Hou de rest even apart om óp de salade te leggen.
Doe de stukjes makreel met de macaroni, komkommer, paprika en dressing in een mengkom en roer goed door elkaar. Breng de salade op smaak met zout en peper.

Leg een paar mooi (gewassen en gedroogde) blaadjes sla op een bordje. Schep er wat van de makreel salade op. Leg bovenop een stukje makreel met een takje dille erop. Garneer met wat plakjes komkommer en plakjes tomaat.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Salade met appel en makreel

Tonijn-banaan salade

Pastasalade met tonijn en/of halloumi

Pastasalade met basilicum-peterseliedressing

Salade met mayo-pesto dressing

Appeltje-eitje salade

Mam’s meloen-selleriesalade

Laagjes salade

Rood-geel-groen salade

Waldorfsalade

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *