Pasta-ovenschotel met asperges en zalm

door | 10 apr 2020 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, oven, ovenschotel, pasta, recept, snel, vis

Gisteren aten we deze makkelijke pasta-ovenschotel met asperges en zalm. Ik probeer elke week iets op het menu te zetten wat ze erg lekker vinden. Om de moed er in te houden, zeg maar. En voor Free was dat pasta met zalm. Kwam goed uit dat ik pasta met zalm had gepland, want we hadden een 9 te vieren. Van Free, voor Muziek! Ze moesten een liedje karaoke’en en heeft Bohemian Rhapsody ingestuurd. Ik vond al dat ‘ie het hartstikke goed deed, maar ja ik ben natuurlijk wel een beetje bevooroordeeld. Maar gelukkig vond zijn juf het ook goed en gaf ze er een 9 voor. Voor dochterlief, die vegetarisch is én absoluut niet van vis houdt, heb ik een apart ovenschaaltje gemaakt zónder zalm.
Het is een lekker makkelijk en snel gerecht. Maar achteraf vond ik dat de kant&klare aspergesoep een té nadrukkelijke smaak had. In plaats daarvan zou ik een volgende keer, denk ik, gewoon een bakje mascarpone gebruiken, denk ik. Of een béchamelsaus met kaas maken. Met die béchamelsaus wordt het wél iets minder makkelijk en snel, maar ik denk dat ik dat lekkerder vind.

Ingrediënten
500 gram casarecce (andere pasta, zoals penne of fusilli, kan natuurlijk ook)
1 bosje groene asperges (500 gram)
200 gram diepvrieserwtjes
1/2 liter aspergesoep (kant&klaar uit een zak)
200 gram gerookte zalm
100 gram Grana Padano (geraspt)
peper & zout
olie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Knak het houtige deel van de steel van de asperges af en schil de onderste 5 cm van de steel met een dunschiller. Snijd de asperges in stukken van 3-4 cm.
Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar in ruim water met zout. Giet af als de pasta gaar is.

Doe de aspergestukken samen met de erwtjes in een andere pan en giet er zoveel water bij tot de groenten onderstaan. Breng aan de kook en laat ongeveer 4 minuten koken tot de asperges gaar zijn (prik er even in met een vork). Giet af en voeg toe aan de afgegoten pasta.

Doe de aspergesoep erbij en roer goed door. Als je een portie zonder vis wilt maken (zoals ik voor onze dochter), schep dan een paar flinke scheppen uit de pan in een ingevette ovenschaal.

Snij de gerookte zalm in snippers en voeg die toe aan de pan. Roer er goed doorheen.

Doe de pasta met asperges, erwtjes en zalm in een ingevette ovenschaal. Strooi over beide ovenschalen de geraspte grana padano. Zet de ovenschalen een minuut of tien in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is en licht begint te kleuren.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Zalmlasagne

Freddie’s zalmroomsaus

Pasta-ovenschotel met spinazie en béchamelsaus

Freddie’s ovenschotel met pasta en tonijn

Tortellini-spinazie ovenschotel

Macaroni-ovenschotel met kip, courgette, snoeptomaatjes en mozzarella

Plaattaart met groene asperges, camembert en cashewnoten

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *