Pastasalade met tomaat, paprika en rucola

door | 26 mei 2021 | avondeten, hoofdgerecht, Italiaans, kaas, lunch, pasta, recept, salade, snel, vegetarisch

Het was een fijne dag, vandaag. Het begon een beetje hectisch, vanmorgen. Maar rond de middag kwam mijn moeder en zijn we na de lunch lekker gaan wandelen in het Belmonte Arboretum. Daar is het zóóó prachtig, deze tijd van het jaar!

En daarna zijn we fijn nog even gaan snuffelen in de kringloopwinkel. Die is sinds kort weer open. Ik ben heerlijk geslaagd met allemaal leuke dingetjes voor foto’s. Zoals bijvoorbeeld het bord op deze foto, en de placemats en de plank. Terwijl mam even een dutje deed heb ik deze pastasalade gemaakt. Hij was heerlijk! Er is nog een flinke portie over: lekker voor morgen bij de lunch.

Pastasalade met tomaat, paprika en rucola

Heerlijke salade met mini conchiglie, paprika in balsamico, tros-tomaten, rucola, verse basilicum, zongedroogde tomaatjes, groene pesto, zwarte olijven en parmezaanse kaas. Een Italiaans feestje op je bord!

 • 500 gram Mini conchiglie ((of een andere pastasoort))
 • 1 pond Trostomaten
 • 3 Paprika's
 • 15 gram Verse basilicum
 • 85 gram Rucola
 • 10 Zongedroogde tomaten ((op olie))
 • 2 eetlepels Groene pesto
 • 2 eetlepels Balsamico azijn
 • 100 gram Zwarte olijven ((met pit))
 • 50 gram Parmezaanse kaas
 • 1 eetlepel Olijfolie
 • Peper, zout
 1. Zet alle ingrediënten klaar. Breng alvast een grote pan met water en wat zout aan de kook.

 2. Was de tomaten, snij ze door midden en snij de steelaanzet weg. Snij de tomaten daarna in blokjes en doe die in een vergiet. Strooi er wat zout over en roer even door. Laat de tomaten goed uitlekken terwijl je de rest van de salade klaar maakt.

 3. Was de paprika's en snij ze doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in stukjes. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak daarin de paprika aan. Voeg de balsamico azijn toe en laat op een laag pitje zacht worden en licht karameliseren.

 4. Kook de pasta gaar in het gezouten water, volgens de aanwijzing op de verpakking. Als de pasta gaar is, giet dan het kookwater af en spoel na met koud water. Laat even afkoelen en giet dan weer af. Knip intussen de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Plet de zwarte olijven met de onderkant van een schaaltje (of kopje oid), zodat de olijf open barst. Verwijder de pit en scheur de olijf in tweeën. Scheur de basilicumblaadjes in stukken.

 5. Roer de uitgelekte tomaatjes, paprikablokjes, zongedroogde tomaatjes, zwarte olijven en groene pesto door de pasta.

 6. Roer dan, steeds met een flinke hand tegelijk, de rucola erdoor. Proef de salade even en breng -indien nodig- op smaak met zout en peper.

 7. Schep een flinke schep pastasalade op een bord. Strooi er wat parmezaanse kaas en verse basilicum over. Eet smakelijk!

Italiaans
Lekker makkelijk, Lekker vegetarisch, Pastasalade, Vegetarische pastasalade

Misschien vind je dit ook lekker?

Pastasalade met tonijn en/of halloumi

Pastasalade met basilicum-peterseliedressing

Laagjes-salade met pasta en pesto-dressing

Pastasalade met makreel

Saladetaart

Salade met mayo-pesto dressing

Appeltje-eitje salade

Rood-geel-groen-salade

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *