Binnenstebuiten bounty’s

door | 29 jan 2023 | koek, oven, recept, tussendoortje, zoet

Weten jullie die boterkoek nog, die ik laatst heb gebakken? Daar had ik zes eierdooiers voor nodig. En dus had ik zes eiwitten over. Daar heb ik deze binnenstebuiten bounty’s mee gemaakt: kokosmakronen gevuld met pure chocolade. Het zijn geen echte bounty’s, natuurlijk, die worden -voor zover ik weet- niet gebakken. Maar met die kokos en chocolade doet het er wel sterk aan denken. En ik vond de naam “binnenstebuiten bounty’s” wel grappig klinken. Met die drie b’s.
Wat mij betreft is dit een ideale recept combinatie:  met de eierdooiers maak je de boterkoek, met de eiwitten deze kokosbollen met chocolade. Beide recepten zijn heel makkelijk om te maken en ze vullen elkaar perfect aan! Als je niet boterkoek en kokosmakronen wilt maken, of ze niet vlak na elkaar wilt maken: de eiwitten kun je invriezen, de eierdooiers niet. Eierdooiers kun je wel een paar dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Maar je kunt ook de hele eieren voor de kokosbollen gebruiken, in plaats van alleen de eiwitten, dan worden ze alleen wat geler.
De binnenstebuiten bounty’s vielen bijzonder goed in de smaak, hier. En ze waren zo mogelijk nog sneller op dan de boterkoek…

Ingrediënten
6 eiwitten
300 gram geraspte kokos
200 gram kristalsuiker
een snuf zout
300 gram pure chocolade
1-2 eetlepels zonnebloemolie

Bereiding
Roer de geraspte kokos en suiker met een snufje zout door de eiwitten. Laat het mengsel minstens een uur rusten, gewoon op kamertemperatuur.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Breek intussen de repen chocolade in stukjes.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Pak een handje kokosmengsel, druk even aan in de palm van je hand en druk er een kuiltje in. Leg daar een stukje chocolade in en kneed het kokosmengsel eromheen. Druk aan tot een half bolletje en leg dat op het bakpapier.

Bak de kokosmakronen in 15-20 minuten. Hoe lang precies hangt af van de grootte van de bolletjes en de oven. Hou de kokosbollen vanaf 10 minuten goed in de gaten en haal de bakplaat uit de oven als de bovenkant licht begint te kleuren. Let wel op dat de onderkant niet te donker wordt.
Laat de kokosbollen afkoelen.

Doe de rest van de stukjes chocolade in een pannetje en smelt de chocolade au bain marie (in een pannetje boven een pannetje kokend water). Doop de platte onderkant van de kokosbollen in de gesmolten chocolade en leg ze terug op het bakpapier. Laat de chocolade stollen.

Roer een of twee eetlepels zonnebloemolie door de rest van de gesmolten chocolade om het een beetje te verdunnen. Laat de verdunde chocolade in een dun straaltje van een lepel aflopen, over de kokosbollen. Zet de kokosbollen met chocolade eventueel koel om de chocolade te laten stollen.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Boterkoek

Kokosmakronen

Mini pavlova’s met citroenkwark en blauwe bessen

Havermoutkoekjes met sinaasappel en kaneel

Crème Brûlée

Cappuccino macarons

Pistache-meringuetaart met frambozen

Eggs Benedict

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *