Heldere paddestoelensoep

door | 6 dec 2019 | eenpansgerecht, lunch, recept, soep, vegetarisch, voorgerecht

Thuiswerkdag! Eind van de week én de dag na Sinterklaas is dat ideaal! Was ik ook wel aan toe, eerlijk gezegd. Zelfs dochterlief, die toch normaal áltijd op tijd is, dreigde zich te verslapen, vanmorgen. Maar gelukkig had ze voor ze naar bed ging gezegd dat ze het eerste uur had, dus ik kon haar op tijd wakker maken. Mam was blijven slapen na onze Sinterklaas van gisteravond. En dus heb ik gezellig met haar ontbeten en koffie gedronken, vanmorgen. Én ze bleef ook gezellig voor de lunch. Voor de pizzarette van gisteren had ik een lekker doosje assorti paddestoelen gekocht en daar had ik nu nog ruim de helft van over. Dus heb ik voor de lunch een héérlijke heldere paddestoelensoep gemaakt. Zowel man als kinderen houden niet van paddestoelen. Free wil het misschien nog wel proberen (maar die ging na school bij een vriendje spelen), maar Edwin en Lone vinden het maar niks. Lone wil het liefst dat ik paddestoelen aan één stuk laat, zodat ze ze er makkelijk uit kan vissen. Edwin wil ze liever zo fijn mogelijk gesneden, zodat hij ze niet zo erg proeft…
Maar goed, die waren er allemaal niet, dus ik heb voor mij en mam lekker een paddestoelensoepje gemaakt! Eenvoudig maar lekker! Eerlijk gezegd heb ik deze soep een béétje uitgekozen bij de soepkom. Vinden jullie ‘m niet schattig? Ik heb ‘m vorige week in de kringloop gekocht. En ik vind ‘m hartstikke chique… daar kan ik natuurlijk geen huis-tuin-en-keuken soep in serveren. Daar hoort een beetje een chique soepje in. Zoals deze heldere paddestoelensoep.

Ingrediënten
150 gram assorti paddestoelen
1 ui
25 gram boter
2 bouillontabletten (groentebouillon)
een paar takjes peterselie

Bereiding
Pel en snipper de ui. Smelt de boter in een braadpan en fruit daarin de ui. Snij de paddestoelen in stukjes en bak die met de ui mee.

Blus af met een liter water en voeg de bouillontabletten toe. Breng aan de kook en laat een paar minuten zachtjes doorkoken.
Knip de peterselie erboven fijn.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook wel lekker?

Champignonsoep

Vegetarische bolognese met linzen en eekhoorntjesbrood

Artisjoksoep

Oosterse miesoep met spinazie en aardappel

Indische koolsoep met biefstukreepjes

Kruidige uiensoep met kikkererwten

Knoflooksoep

Wortelsoep met tijm, geitenkaas en geroosterde hazelnoten

 

 

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *