Knolselderijstamppot met brie en amandelsnippers

door | 14 dec 2019 | aardappel, avondeten, eenpansgerecht, hoofdgerecht, kaas, ovenschotel, recept, stamppot, vegetarisch

Zijn jullie ook al aan het aftellen? Nog één weekje tot de Kerstvakantie. Man, wat heb ik daar zin in! En lijkt dat maar zo, of telt iedereen de dagen af? Ik kijk er echt naar uit: twee weken even lekker helemaal niks. Nou ja, “niks”? Natuurlijk wel lekker kokkerellen en “Top2000 luisteren”. Dat vind ik zó gezellig! Met zo’n beetje half Nederland tegelijk naar de radio luisteren. Gewoon lekker de hele dag genieten van het éne na het andere prachtige nummer op de radio. Héérlijk! De kinderen hebben ’t wel altijd enigszins zwaar, die week. Ze mogen namelijk wel tv kijken, beneden, maar zónder geluid. Dochterlief wilde nog een film-marathon met vrienden organiseren, voor haar verjaardag, maar dat moet in ieder geval na de Top2000. Ze hebben in die week wel afgesproken om Talisman te gaan spelen, een bordspel dat héél lang duurt. Kan gewoon met de radio aan, dus dat is prima.
Deze knolselderijstamppot aten we gisteren. Hij is heel eenvoudig, maar hártstikke lekker. Het recept komt uit het kookboekje “Koken in Langedijk 2”. Vandaag zijn we eerst op pad geweest voor de Pokémon Go en Harry Potter Wizards Unite community day. En daarna was ik vooral druk met voorbereidingen voor morgen. Morgen vieren we namelijk Lone’s verjaardag, en vandaag heb ik een taart en een cake gebakken. Én alvast de tomatensaus voor het avondeten morgen gemaakt.

Ingrediënten
1 1/2 kilo aardappelen
1 flinke knolselderij
1 eetlepel kerriepoeder
50 ml melk
25 gram boter
1 pakje brie (200 gram)
een paar eetlepels amandelschaafsel

Bereiding
Schil de aardappelen en snij in stukken. Snij de knolselderij in plakken. Snij de schil weg en snij in blokjes.
Doe de aardappel en knolselderij in een pan en doe er zoveel water bij dat ze onder staan. Strooi er wat zout over en breng aan de kook. Laat ongeveer 20 minuten koken tot de aardappel en knolselderij gaar zijn. Giet af.

Doe de melk en het klontje boter erbij en strooi de kerriepoeder erover.

Stamp de aardappelen en knolselderij fijn met een pureestamper, net zolang tot alles goed gemengd is. Proef even: zout genoeg?

Snij de brie in plakjes. Doe de knolselderijstamppot in een ovenschaal en verdeel de brie erover. Strooi er wat amandelschaafsel over.

Zet de ovenschaal een paar minuten onder de grill, tot de brie en het amandelschaafsel een beetje bruin beginnen te worden.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Bietjes en knolselderij met feta en eieren van de bakplaat

Groenterisotto met knolselderij en salie

Boerenkool met brie en rauwe ham

Spinazie-brietaart

Pastinaakstamppot met gekarameliseerde witlof en walnoten

Pompoenstamppot met feta en hazelnoten

Spruitjesstamppot met pesto, zongedroogde tomaten en boerenkaas

 

 

 

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *