Bloemkool-kaassoep

door | 19 dec 2019 | eenpansgerecht, Hollands, kaas, lunch, recept, snel, soep, vegetarisch

Wij aten vanavond nog een kliekje van gisteren: dat groentenstoofpotje van pastinaak, peen, knolselderij en pompoen met kruidnootjes. Daar hadden we nog wat van over. En dan kan ik mooi nog even deze bloemkoolsoep op mijn blog zetten, die ik zondag als lunch had gemaakt. Dit is een súpersnelle, lekker makkelijke soep. En nog hartstikke lekker ook!

Ingrediënten
1 bloemkool
1 ui
2 kuipjes smeerkaas
2 bouillontabletten (groentebouillon)
1/2 theelepel kerrie
olijfolie

Bereiding
Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit daarin de ui even kort aan. Als de ui glazig wordt, roer dan de kerriepoeder erdoor. Maak intussen de bloemkool schoon: snij de stronk en de bladen er af, verdeel in roosjes en spoel even af. Doe de bloemkool roosjes in de pan bij de ui. Giet er een liter water bij en doe de bouillontabletten erbij.
Breng aan de kook en laat zachtjes doorkoken tot de bloemkool gaar is. Neem de pan van het vuur en pureer de bloemkool. Doe dan de smeerkaas erbij. Roer goed door tot de smeerkaas helemaal gesmolten is.
Schep de soep in een soepkom of bord en strooi er nog een snufje kerriepoeder over.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Bleekselderijsoep met Castello blue

Spinaziesoep met kruidenroomkaas

Pindasoep met Danish Blue

Geroosterde bloemkoolsoep met saucijzenballetjes

Papri-kaas-soep

Groene minestronesoep met tortellini

Aspergesoep met feta en chorizo

Uiensoep

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *