Burger met asperges, brie en ei

door | 20 jun 2020 | avondeten, brood, burger, hoofdgerecht, kaas, recept, rund, vlees

Eigenlijk zou ik een vegetarische hartige taart maken, maar daar had ik bij nader inzien toch niet zo’n zin in. Voor morgen had ik al deze ingrediënten voor broodjes hamburger in huis, voor vaderdag. “Wat zullen we voor vaderdag voor papa kopen?” vroeg ik aan Lone. “Vlees” antwoorde ze meteen. Zonder echt ook maar een momentje twijfel. Nou, ik denk dat we ‘m daar best wel een plezier mee zouden doen, ja.
Ik had nog deze halve asperges in de koelkast liggen. En dat leek me er wel lekker op. Met brie: mmmmmm! Van Edwin hoefde die asperges niet zo, maar ik vond ze er súper lekker bij.
Op de foto staan vier burgers, maar mijn trouwe lezers weten natuurlijk dat we niet met vier vlees-eters zijn, hier in huis. Voor dochterlief had ik een vega schnitzel. Maar die extra hamburger is toch wel op gegaan, hoor.
Moet nu alleen nog iets anders bedenken voor vaderdag, morgen…

Ingrediënten
4 hamburgers (rundvlees)
4 broodjes
4-8 plakjes ontbijtspek
1 ui
1 zakje veldsla
2 vleestomaten
augurken (zoetzuur)
4 eieren
een stukje brie
mayonnaise
curry ketchup
olie

Bereiding
Snij de hamburgerbroodjes door.
Schil de asperges met een dunschiller. Doe ze in een pan met zoveel water dat ze onder staan. Kook tot de asperges gaar zijn (prik er even met een vork in om te checken). Giet af en zet opzij.
Kook de eieren tot ze hard zijn. Laat ze schrikken onder de koude kraan. Pel de eieren en snij ze met een ei-snijder in plakjes.
Pel de ui en snij in ringen. Verhit in een kleine koekenpan een scheut olie en bak op halfhoog vuur de uienringen tot ze goudbruin beginnen te worden. Roer regelmatig door. Snij de brie in plakken.
Doe een klein scheutje olie in een koekenpan en bak daarin de ontbijtspek uit. Neem de spek uit de pan als die bruin is en laat afkoelen. Voeg nog wat olie toe aan de pan en bak daarin de hamburgers aan beide kanten bruin en gaar. Leg aan het einde van de baktijd een plakje brie op de hamburger, zodat die zacht wordt.
Was de tomaten en snij in dunne plakjes. Snij de augurken in plakjes (of koop voorgesneden plakken).
Tijd om je hamburger op te bouwen: leg het opengesneden broodje op een bord. Doe daar mayo op en een handje sla, een plakje augurk en tomaat. Let daarop de hamburger met brie. Op het kapje van het bolletje smeer je wat curryketchup en daarop een schepje gebakken ui, plakje(s) spek, een paar gekookte asperges. Leg tot slot bovenop een paar plakjes ei. Je kunt de hamburger zowel open- als dichtgeklapt serveren. Als je ‘m dichtgeklapt serveert, steek er dan een satéprikker door, om de boel op zijn plek te houden.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Zelfgemaakte hamburgers

Burger met spek en appel

Broodje hamburger

Cashewnoten burger

Burger met gegrilde groenten, parmezaanse kaas en dragonmayonnaise

Varkenshaas a la Huub

Döner

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *