Stokbroodje met tomaat en gesmolten kaas

door | 21 aug 2020 | brood, kaas, lunch, oven, recept, snel, tussendoortje, vegetarisch

Dit gevulde stokbrood is ideaal als je een stokbrood over hebt, van bijvoorbeeld een barbecue. Wij hadden geen stokbrood over van een barbecue, maar uit een Too Good To Go Box. Die stokbroden waren niet zo heel vers meer, maar dat is natuurlijk precies het idee van Too Good To Go. Met dit recept kun je oude stokbroden heerlijk oppimpen. Maar als je geen oud stokbrood hebt, dan kan het bijvoorbeeld ook met een afbak-stokbroodje, hoor. Die moet alleen iets langer. Ik heb van die kruiden-smeerkaas uit een tube gebruikt. Maar je kunt ook een kuipje kruidenboter gebruiken. Of smeerkaas uit een kuipje met kruiden of met sambal. Net wat je lekker vindt.

Ingrediënten
1,5 stokbrood (oud)
1 tube cheese spread alpenkruiden (Danish chef, 85 gram)
3 tomaten
ongeveer 6 plakken kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg het stokbrood tussen twee pollepels en snij het brood ongeveer om de 2 cm in. De pollepels zorgen ervoor dat je niet helemaal door snijdt. Verdeel het stokbrood in stukjes van drie (of vier) “inkepingen”.  Smeer tussen de plakjes een likje kruiden smeerkaas. Vergeet niet ook de buitenkant van het buitenste plakje te besmeren.
Was de tomaten en snij ze doormidden. Snij de halve tomaten in dunne plakjes. Snij de plakken kaas in 6 of 8 rechthoekige stukjes. Leg een plakje kaas en een (half) plakje tomaat op elkaar en steek die in de inkepingen.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de stukken gevuld stokbrood op.

Bak het stokbrood ongeveer vijf minuten in de voorverwarmde oven, tot het brood weer lekker knapperig is en de kaas gesmolten.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Stokbroodje scamorza en prosciutto

Broodje gezond

Pulled Jackfruit-kerriesalade

Freddie Mercury’s kip-kerriesalade

De gelaarsde kat kruidendip

Vloerbrood met gehakt en groenten

Ciabatta met tonijn en Danish blue

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *