Aardappels uit de oven met paprika

door | 8 sep 2020 | aardappel, avondeten, hoofdgerecht, kaas, oven, recept, vegetarisch

Vandaag had ik niet zo mijn dag. Dochterlief was haar sleutelbos kwijt… terwijl ze 100+ kilometer verderop zit. Daarna belde zoonlief -vlak voor zijn gymles- dat hij zijn gymtas kwijt was. Met daarin zijn nieuwe gymschoenen, -broek en -shirtje, van net een week oud. Door de consternatie heb ik de reminder van een meeting over het hoofd gezien en kwam ik een kwartier te laat in een online vergadering. En zat ik de rest van de vergadering te proberen te begrijpen wat er was besloten in dat eerste kwartier en vooral waarom. Gooi daar nog een huiswerk-is-stom-en-school-heeft-toch-allemaal-geen-zin-bui van zoonlief tegenaan toen het tijd was voor zijn huiswerk en toen was ik wel weer klaar met vandaag. Na een bad léék het toch nog goed te komen met vandaag. Om Sylvia Plath te quoten: “There must be quite a few things a hot bath won’t cure, but I don’t know many of them.” Maar ’s avonds brandde zoonlief zijn hand aan stoom uit de waterkoker. En dus verklaar ik 8 september 2020 officieel als “mislukt”. Morgen weer een dag…
Dit heeft allemaal niks met dit recept te maken, hoor. Met dit recept is niks mis. We hebben dit dan ook niet vandaag gegeten, maar vorige week al. Wij aten vandaag een kliekje, maar dat geeft me mooi de gelegenheid om dit recept nog even op mijn blog te zetten. Het is -alwéér- een recept uit “7 x anders” van Jamie Oliver. Ik heb zijn recept “Zoete paprika & aardappelwedges” als basis genomen, maar veel meer paprika toegevoegd.

Ingrediënten
1 kilo aardappelen
7 paprika’s (groen, rood, geel — een paar meer of minder mag ook)
2 flinke uien
2 tenen knoflook
4 eieren
150 gram geraspte kaas
200 gram cottage cheese (hüttenkäse)
1 bosje peterselie (30 gram)
2 eetlepels rode wijnazijn
olijfolie
peper, zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de aardappels en snij ze in flinke parten. Doe de aardappels in een kom en giet er royaal olijfolie over en strooi er zout en peper over. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de aardappelparten erover. Zet de bakplaat in de oven en bak ze ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de parten halverwege om.

Pel intussen de uien en de knoflook . Snij de uien in ringen en de knoflook in plakjes. Verhit een scheut olie in een wokpan en fruit daarin de ui en knoflook aan. Was de paprika’s, snij ze doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in repen. Doe de paprika bij de ui en knoflook in de pan en bak ze tot ze zacht zijn geworden. Voeg dan de rode wijnazijn toe en peper en zout naar smaak. Laat zachtjes sudderen tot de aardappels klaar zijn.

Doe dan de helft van het paprika-mengsel over in een andere pan of schaal. Doe de helft van de aardappel parten bij de resterende paprika in de pan.

Kluts twee van de eieren met ongeveer een kwart van de peterselie (fijngeknipt) en voeg die aan de pan toe. Zet de pan op hoof vuur en schep de inhoud om-en-om, tot het ei gestold is. Verdeel het aardappel-paprika-ei-mengsel over twee borden. Strooi er een flinke hand geraspte kaas over en leg er een lepel cottage cheese op. Strooi er nog wat peterselie over. Serveer deze twee borden vast en maak dan portie 3 en 4 klaar.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Pasta peperonata

Hartige strudel met geroosterde paprika en artisjokken

Traybake met gnocchi, pastinaak, puntpaprika en ricotta

Fusilli met paprikasaus, pistachekruimels en parmezaan

Zonnige quiche

Kip van Carlo (van mam)

Shakshuka

Goulash

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *