Gnocchi met gerookte zalm en sperziebonen

door | 8 dec 2020 | aardappel, avondeten, hoofdgerecht, Italiaans, pasta, recept, saus, snel, vis

Deze gnocchi heeft mijn jongste broer een keer voor me meegebracht, toen hij in Spanje was geweest. Ik heb wel vaker recepten met gnocchi op mijn blog staan (zie ook de lijst met recept-suggesties onderaan), maar ik begreep laatst van mam dat ze het helemaal niet kende. Gnocchi is een Italiaanse pastasoort in de vorm van ovale bolletjes en ze worden gemaakt van aardappelpuree en tarwemeel. Je spreekt dat “gnocchi” uit “njokkie”. En je kunt er van alles mee doen. Traditioneel worden ze gekookt, maar je kunt ze ook bakken in een koekenpan of oven, dan worden ze een beetje knapperig. Of bijvoorbeeld in een ovenschotel verwerken.
Met de gnocchi van mijn broer heb ik vanavond deze gnocchi met zalmsaus gemaakt. Bij ons in huis, en dan vooral bij Free, is Spaghetti met zalmroomsaus van Freddie (naar het recept van de assistent en kok van Freddie Mercury) favoriet. Het was dus even spannend of hij deze ook lekker zou vinden: zelf-gemaakte zalmroomsaus. Of dat hij liever de oude vertrouwde zalmroomsaus had gehad. Gelukkig viel het in de smaak!
Bronvermelding: het recept heb ik gevonden op de Allerhande site.

Ingrediënten (voor 3 personen)
500 gram gnocchi
400 gram sperziebonen (schoongemaakt)
2 uien
2 tenen knoflook
200 g gerookte zalmsnippers
1 bekertje crème fraîche (200 ml)
1/2 bosje bieslook
olijfolie
zout, peper

Bereiding
Breng een grote pan water met zout aan de kook. Pel en snipper de uien en de tenen knoflook. Verhit een scheutje olie in een braadpan en fruit daarin de ui en knoflook zachtjes aan. Kook intussen de sperziebonen beetgaar.

Roer als de ui zacht is (en de sperziebonen bijna gaar) de crème fraîche en de zalmsnippers door de uien. Laat even doorwarmen.

Schep de bonen, als ze gaar zijn, met een schuimspaan uit het water en voeg ze toe aan de pan met de zalmroomsaus.

Kook de gnocchi in dezelfde pan in een paar minuten gaar (zie de aanwijzing op de verpakking).

Als de zalmsaus te dik is, roer er dan wat van het kookwater (van de sperziebonen en de gnocchi) door heen. Knip de bieslook fijn. Hou een paar plukjes bielook apart en roer de rest door de zalmsaus. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Als de gnocchi boven komen drijven zijn ze gaar. Giet ze af en verdeel over de borden. Schep het zalm-bonen-mengsel erover. Garneer met wat fijngeknipt bieslook.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Freddie’s zalmroomsaus

Pasta-ovenschotel met asperges en zalm

Zalmlasagne

Zalm op zuurkool

Traybake met gnocchi, pastinaak, punt-paprika en ricotta

Gnocchi caprese

Gnocchi met courgette in spinazieroomsaus

Ovenschotel met gnocchi, aubergine en mozzarella

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *