Pasta met champignonsaus met kip, kaas en courgette

door | 14 dec 2020 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, kip, pasta, recept, saus, vlees

Komende week wordt een beetje improviseren, qua eten. Ik had van ’t weekend boodschappen besteld, maar door de protesterende boeren die de distributie centra blokkeerden werd mijn bestelling geannuleerd. Net als van duizenden andere mensen, trouwens. Ik kon wel handig mijn hele bestelling aan mijn volgende bezorgmoment toevoegen. Maar de eerst komende dagen waren alle bezorgmomenten natuurlijk vol, en dus eten we de komende dagen uit de vriezer en de voorraadkast. Gelukkig heb ik een goedgevulde voorraadkast (en een overvolle vriezer), dus we zingen het wel even uit. Alleen even niet zoveel verse groenten.
Maar ik heb even niet zoveel begrip voor deze actie van de boeren. Ik begrijp hun punt, maar nú is gewoon niet de tijd voor zulke protesten. Voor mij is het lastig en vervelend, maar als het echt móet, dan kan ik gewoon even naar de buurtsuper. Liever niet, maar het kán wel. Maar er zijn heel veel mensen die dat niet kunnen, mogen of durven. Denk aan ouderen, zieken, mensen die in corona-quarantaine zitten. Die zijn afhankelijk van die bezorgservice, en die kunnen echt niets veranderen aan de prijs die een boer voor zijn producten krijgt.
Als mijn improvisatie-eten een beetje slaagt, dan zal ik ’t op mijn blog zetten. Maar zo niet, dan heb ik nog wel een paar gerechten uit de oude doos, waar ik nog niet aan toegekomen was, maar die wél erg lekker waren. Zoals deze pasta met goedgevulde champignonsaus met kip, kaas en courgette.

Ingrediënten
500 gram pasta (bijvoorbeeld radiatori)
225 gram kipfilethaasjes
1 bakje kastanjechampignons
2 uien
2 tenen knoflook
150 gram verse roomkaas
90 gram geraspte parmezaanse kaas
1 courgette
een paar takjes peterselie
3 eetlepels bloem
50 gram boter
400 ml melk
peper, zout

Bereiding
Breng alvast een grote pan water met wat zout aan de kook.
Pel en snipper de uien en tenen knoflook. Smelt de boter in een koekenpan of wokpan en fruit daarin op een laag pitje de ui en knoflook aan. Maak intussen de champignons schoon: veeg ze -indien nodig- schoon, snij het onderste stukje van het steeltje af en snij de champignons in plakjes. Bak de champignonplakjes even met de ui mee.

Snij de kip in reepjes. Schil de courgette met een dunschiller, maar laat hier en daar een reep groen zitten. Snij de courgette in blokjes. Voeg de kip en courgetteblokjes toe aan de pan en bak even mee tot de kip rondom gaar is.

Strooi dan de bloem over het champignon-mengsel en roer even door. Giet dan onder goed roeren, scheutje bij scheutje, de melk erbij. Blijf roeren en warm de saus zachtjes door, tot het een mooie gebonden saus is.

Neem de pan van het vuur en roer de verse roomkaas en parmezaanse kaas door de saus.
Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking gaar in gezouten kokend water. Giet de pasta af, maar vang een kopje kookwater op.

Roer wat van het kookwater door de saus, tot de saus de gewenste dikte heeft. Knip de peterselieblaadjes fijn en roer daarvan ongeveer drie-kwart door de saus. Proef de saus en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
Schep wat pasta op een bord en schep de saus er over heen. Strooi er ter garnering wat fijngeknipte peterselie over.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Gebakken aardappels, erwtjes, sla en varkenshaas met champignonroomsaus

Éénpanspasta

Penne Carbonara met courgette van Jamie

Pasta Peperonata

Pappardelle met kip in romige tomatensaus

Pappardelle met prei-mascarponesaus

Pappardelle met tomaten-mascarponesaus

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *