Wat een opluchting! Onze testuitslag is binnen: zowel zoon- en dochterlief als ikzelf zijn negatief! Jeeeeeeeej! Dus toen ik van ’t weekend bij mijn moeder in Leimuiden was, was ik niet besmet én dus ook niet besmettelijk! Een pak van mijn hart, moet ik zeggen! Over vijf dagen worden we weer getest, want het zou alsnog kunnen dat we wel besmet zijn, maar dat het alleen nog niet aantoonbaar was toen we de test deden. Edwin zit in strikte isolatie, boven op onze slaapkamer. En wij blijven in ieder geval tot zondag nog in quarantaine. Ik ben nu wel héél blij met mijn boodschappen bezorg-bundel, moet ik zeggen! Vanmorgen zijn mijn nieuwe boodschappen weer bezorgd.
Gisteren heb ik deze heerlijke curry gemaakt! Ik heb zowel een pan met kip als een pan met “vegetarische stukjes als kip” gemaakt. Het was daardoor wel wat veel, voor ons vieren. Ik heb nog een flinke portie (misschien zelfs wel twee) van de curry in de vriezer gedaan: de vega en kip restjes samen.

Ingrediënten
1 pak notenrijst
2 aubergines
1 courgette
1 bakje vegetarische kipstukjes
1 bakje kipfilet (kiphaasjes, 300 gram)
1 ui
1 blik tomatenblokjes
1 blik romige kokosmelk
2 flinke eetlepels currypasta
1/2 pak diepvries erwtjes (225 gram)
zout, peper, olijfolie

Bereiding
Kook de (noten)rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snij (of knip, dat vind ik makkelijker dan snijden) de kip in reepjes. Verhit in twee wokpannen een scheutje olie en bak in de ene pan de vegetarische kipstukjes en in de andere de gewone kip rondom lichtbruin en gaar.
Pel en snipper intussen de ui. Doe in beide pannen de helft van de ui en bak mee met de (vegetarische) kip.

Was de aubergines en courgette en snij ze in blokjes. Verdeel de aubergine- en courgetteblokjes over de twee pannen en roerbak mee met de kip en ui. Voeg indien nodig nog wat extra olie toe.

Doe in elke pan een eetlepel currypasta en roer die door het kip-aubergine-mengsel.

Doe in elke pan de helft van de tomatenblokjes en roer goed door. Giet dan de kokosmelk erbij (in elke pan weer de helft).

Roer goed door, breng aan de kook en laat dan op een laag pitje nog een kwartiertje sudderen.

Voeg op het laatst de erwtjes toe. Roer erdoor heen en warm ze even door.

Schep wat rijst op een bord en daarnaast een flinke schep kip-aubergine-curry.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Spruitencurry met pulled oats

Korma curry met pompoen en pastinaak

Kipcurry met rode grapefruit

Curry van eieren en erwten

Curry met noten en gedroogd fruit

Linzencurry

Tikka Masala met bloemkool en paneer

Kikkererwtencurry

Groentecurry

Tarkari – Auberginecurry met linzen en cherrytomaatjes

Linzen-aubergineschotel met abrikoos en kaneel