Kipcurry met rode grapefruit

door | 6 nov 2020 | avondeten, curry, hoofdgerecht, kip, Oosters, recept, rijst, saus, snel, vlees

Deze heerlijke curry, naar een recept uit de Boodschappen, aten we afgelopen week: Gele curry met grapefruit en kip. Edwin is dol op grapefruit, dus ik dacht dat hij dit wel erg lekker zou vinden. Nou, en daar had ik gelijk in, hoor! Ik denk dat dit met kippendij ook erg lekker is. Zelf vind ik kippendij lekkerder dan kipfilet, maar Edwin vindt kippendij écht niet lekker, dus heb ik het maar met kipfilet gemaakt. Free vond die grapefruit niet zo’n succes (te bitter, natuurlijk), maar Edwin en ik vonden het erg lekker! Het kan vast ook met sinaasappel, misschien dat Free dat lekkerder zou vinden Wat curry-pasta betreft: ik heb gewoon een kant en klare currypasta (uit een potje) gebruikt. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Omdat wij niet van zo héél pittig houden, heb ik een milde currypasta gekocht. Maar je kunt het natuurlijk zo pittig maken als je zelf wilt.

Ingrediënten (3 personen)
2 kopjes rijst
300 gram kipfilet in blokjes
2 tenen knoflook
2 eetlepels milde gele currypasta
1 blik kokosmelk (400 ml)
1 zak Chinese wokgroenten (met paksoi, sugarsnaps en taugé)
2 rode grapefruits
2 handjes cashewnoten (ongeveer 50 gram)
3 lente-/bosuitjes
olie

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking (of in een rijstkoker).

Pel en snipper de tenen knoflook. Verhit een scheutje olie in een wok-pan. Fruit, als de olie heet is, de knoflook met de currypasta even kort aan. Voeg dan de kipfilet toe en bak die al roerend rondom bruin en gaar.

Voeg de wokgroenten toe en roer goed door. Bak de groenten even mee.

Blus af met de kokosmelk en roer goed door. Laat de curry nog een minuut of vijf zachtjes pruttelen.

Snij de schil van de grapefruits (snij al het wit weg, want dat is erg bitter). Snij doormidden, verwijder eventuele pitten en … en snij in stukken. Snij de bosui in ringetjes.
Vet een kommetje in met wat olie en vul met rijst. Druk even goed aan en stort de rijstvorm dan op een bord. Schep de curry ernaast. Verdeel de stukjes grapefruit, cashewnoten en bosui erover.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Korma curry met pompoen en pastinaak

Curry met noten en gedroogd fruit

Tikka Masala met bloemkool en paneer

Curry van de bakplaat met kip, bloemkool en eddo

Spruiten in kokosmelk

“The Stew”

Vegeree

Roti met kip-kerrie

Kip-kerrie met witlof, waspeen en banaan

Kip Siam

Kip met mango

Roergebakken kip met spruiten, paprika, taugé en cashewnoten

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *