Eigenlijk had ik iets anders in de planning, vandaag: een pastaschotel met gorgonzola en spinazie. Maar blijkbaar was ik bij het bestellen van mijn boodschappen vergeten om de ingrediënten daarvoor te bestellen. Hoe ik dat nou toch voor elkaar heb gekregen? Gelukig werden mijn nieuwe boodschappen vandaag begin van de avond bezorgd. En dus aten we vanavond wat ik eigenlijk voor morgen had gepland: macaroni met bloemkoolrijst en zalmsnippers.
Lekker makkelijk. Fijn zo, voor een dinsdagavond. En hartstikke lekker: een beproefde combinatie. De bloemkoolrijst is ongemerkt lekker een extra portie groenten.
Ingrediënten
300 gram macaroni
400 gram bloemkoolrijst
200 gram zalmsnippers
1 zakje geraspte mozzarella (150 gram)
1 bakje boursin cuisine (240 gram)
1 pakje kookroom (200 gram)
peper, zout, olie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Breng een grote pan water met wat zout aan de kook. Kook de macaroni beetgaar en voeg de laatste minuut de bloemkoolrijst toe. Giet de macaroni en bloemkoolrijst af. Vet een ovenschotel in met wat olijfolie en stort de macaroni en bloemkoolrijst er in.
Klop de boursin cuisine door de kookroom. Giet het mengsel over de macaroni. Verdeel de zalmsnippers over de pasta.
Strooi de geraspte mozzarella erover.
Zet de ovenschotel 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
Eet smakelijk!
Misschien vind je dit ook lekker?
Hartige taart met zuurkool en zalm
Gnocchi met gerookte zalm en sperziebonen
Pasta-ovenschotel met asperges en zalm
0 reacties