Traybake met mosterdkip en mandarijn

door | 9 mrt 2021 | avondeten, hoofdgerecht, kip, oven, recept, snel, traybake, vlees

Op mijn werkdagen eet ik graag lekker een beetje makkelijk. Op dinsdagen staat er dan ook regelmatig een traybake op het menu. Ik kan het wel “Traybake Tuesday” gaan noemen… Vandaag weer eentje, inderdaad: deze traybake met kip en mandarijn. Heel bijzonder en érg lekker! Het recept vond ik op de AH-site. Ik heb de traybake met kipfilet gemaakt, maar ik denk dat kippendij ook erg lekker zou zijn. Heb ik zelf niet gedaan omdat manlief kippendij niet lekker vindt (hij gruwelt er helemaal van), maar ik denk dat het dan zelfs nóg lekkerder zou zijn dan met de kipfilet. Maar of je ‘m nou met kipfilet of met kippendij maakt: het is sowieso een aanrader. Je kunt natuurlijk de groenten zelf snijden: rode paprika, peen en courgette. Maar voorgesneden is wel zo makkelijk!

Ingrediënten
3 kipfilets
2 blikken kikkererwten (2 x 400 gram)
2 zakken ovengroente courgette, rode paprika en peen (2 x 600 gram)
3 mandarijnen
2 eetlepels mosterd
olijfolie, zout, peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de kikkererwten uitlekken. Snij met een dunschiller een reep van de schil van de één van de mandarijnen. Snij de reep fijn. Snij de kipfilet in stukken en bestrooi ze met zout en peper. Doe de kipfilet in een mengkom met de mosterd en de mandarijn-schil. Roer goed door, zodat alle stukken kipfilet bedekt zijn met mosterd en stukjes mandarijnenschil.

Doe de ovengroenten en de kikkererwten in een braadslee, giet er een scheutje olijfolie over en strooi er wat zout en peper over. Hussel goed door. Snij de mandarijnen doormidden en verdeel de mandarijnen tussen de ovengroenten. Verdeel de stukken kip over de groenten, tussen de mandarijn.

Zet de traybake 25 tot 30 minuten in het midden van de oven.

Schep op elk bord wat van de groenten, kikkererwten, kip en een stuk mandarijn. Je kunt het sap uit de mandarijn knijpen over de groenten en de kip, maar je kunt ook de stukjes mandarijn er uit wippen en lekker opsmikkelen.

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker?

Traybake met ovengroenten, aardappelpartjes en kip

Traybake met hummus

Súpermakkelijke, vegetarische traybake

Regenboog traybake

Traybake met zoete aardappel en voorgegaarde barbecueworstjes

Traybake met bloemkool, venkel, courgette en gemarineerde varkensfiletlapjes

Traybake met diverse groenten en gemarineerde kip

Traybake van pastinaak, wortel en koolraap met schouderkarbonade

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *