– “Wat eten we, vandaag?”
– “Traybake.”
– “Alweeeeeeeeeheeeeeeeeer?”
Ja, alweer. Even een lekker makkelijke maaltijd, vandaag. Sowieso omdat het een werkdag is, maar ook omdat ik rond etenstijd een afspraak had voor een coronatest. Voor de zekerheid. Want als het góed is, was Edwin niet meer besmettelijk toen hij uit isolatie kwam. Maar aangezien ik komend weekend naar mijn moeder wil, wil ik dat toch even zeker weten. Deze traybake was lekker makkelijk met voorgesneden groenten en aardappelpartjes. Voor ik naar de teststraat ging heb ik de bakplaten in de oven geschoven. En toen ik thuiskwam was het lekker bijna klaar. Het was hartstikke lekker!!!
Ingrediënten
2 zakken ovengroenten pompoen, spruitjes en rode ui (2 x 600 gram)
1 zak Toscaanse aardappelpartjes (450 gram)
300 gram Kipfilet
6 gram kipkruiden
peper, zout, olie
Bereiding
Vewarm de oven voor op 200 graden. Snij (of knip) de kipfilets in repen. Doe ze in een mengkom en strooi de kipkruiden erover. Hussel goed door, zodat de kipreepjes aan alle kanten bedekt zijn met kipkruiden.
Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Verdeel de ovengroenten over de bakplaten. Sprenkel olie over de ovengroenten. Strooi er zout en peper over. Verdeel de aardappelpartjes en gekruide kipreepjes over de ovengroenten.
Zet de bakplaten 35-40 minuten in de voorverwarmde oven. Prik even met een vork in de spruitjes en pompoenblokjes om te checken of ze al gaar zijn.
Eet smakelijk!
Misschien vind je dit ook lekker?
Traybake met zoete aardappel en voorgegaarde barbecueworstjes
Traybake met bloemkool, venkel, courgette en gemarineerde varkensfiletlapjes
Traybake met diverse groenten en gemarineerde kip
Traybake van pastinaak, wortel en koolraap met schouderkarbonade
Groene asperges en avocado van de bakplaat
Traybake met gnocchi en La Vache kaasjes
Curry van de bakplaat met kip, bloemkool en Eddo
Spruitjes en broccoli met harissa en kaasburgers van de bakplaat
0 reacties