Pastinaak-tomatensoep

door | 19 mrt 2021 | eenpansgerecht, lunch, recept, soep, vegan, vegetarisch, voorgerecht

Voor mijn gevoel is het best al weer even geleden dat ik een soepje op mijn blog heb gezet. We eten regelmatig soep, want daar ben ik echt dól op, maar meestal zijn dat gewone “gouwe ouwe” soepen. En als het recept al op mijn blog staat, dan zet ik het er niet nog een keer op. Dit keer heb ik een tomaten-pastinaaksoep gemaakt. Ik kwam op het idee toen ik zo’n verspakket voor pastinaak-tomatensoep zag, toen ik mijn online boodschappen aan het doen was. Tomaat met pastinaak? Wat een goed idee! Het zoetige van de pastinaak neutraliseert natuurlijk het zure van de tomaten. En de gember en knoflook geven er nét een lekker accentje aan, zonder te overheersend te zijn. In het verspakket zat ook nog een blikje tomatenpuree, maar dat is als je er genoeg verse tomaten in doet helemaal niet nodig, volgens mij. 
De soep heb ik gepureerd met de staafmixer van dochterlief. Sinds ze naar haar nieuwe studentenkamer is verhuisd zijn haar keukenspullen hier beland. Ik ben bang dat de staafmixer tzt wel richting Gronau zal verhuizen, maar zo lang als hij hier is, maak ik er maar even dankbaar gebruik van. Want hij doet het als een tierelier! Veel beter dan mijn eigen, ouwe staafmixer. 

Ingrediënten
750 gram roma tomaten
2 pastinaken
1 ui
2 bolletjes stemgember
2 tenen knoflook
2 bouillontabletten (groentebouillon)
zout, peper, olie
lekker met knapperbolletjes of croutons

Bereiding
Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje olie in een soeppan (met dikke bodem) en fruit daarin de ui aan. Snij de gember fijn en pers de knoflook uit. Bak de knoflook en gember mee met de ui. Schil de pastinaak met een dunschiller en snij in niet te grote stukken. Bak de stukken mee met de ui.

Was de tomaten en snij ze in kwarten. Roerbak de tomaten mee met de ui en pastinaak.

Voeg een liter water en de twee bouillonblokken toe. Breng aan de kook en laat koken tot de pastinaak goed zacht is.

Neem de pan van het vuur, laat iets afkoelen, en pureer dan de soep met een staafmixer.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Soep van geroosterde tomaten

Vegetarische Chinese tomatensoep

Verse tomatensoep

Oma’s soep uit de Provence

Groentekrat-soep

Bleekselderijsoep met snoeptomaatjes en Danish blue

Tomaat-pompoensoep met gyroskruiden

Pastinaaksoep van Jamie

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *