Karbonades met paprika a la Gordon Ramsay

door | 21 jun 2021 | avondeten, hoofdgerecht, recept, rijst, varken, vlees

Ik was eigenlijk van plan om hier een AVG’tje (Aardappels-vlees-groenten-maaltijd), van te maken. Maar mijn aardappels bleken een beetje verpieterd te zijn. Als ik dat eerder had gezien, dan had ik ze een tijdje vantevoren geschild en een middagje in een pan met koud water gezet. Die tip heb ik van mijn moeder geleerd. Maar nu zag ik het pas toen ik begon met koken, dus dat was te laat. Toen heb ik maar rijst gemaakt bij de paprika en karbonades. Kan ook prima, hoor! Dit recept om de karbonades en paprika op deze manier klaar te maken komt uit Koken als een Chef van Gordon Ramsay. Súper lekker! En eerlijk gezegd denk ik dat mijn karbonades nog nooit zo goed gelukt zijn…

Karbonades met paprika a la Gordon Ramsay

Karbonade met tijm en knoflook, op een bedje van paprika en rode ui met balsamico-azijn. Hártstikke lekker!

 • 6 Paprika's ((rood en geel))
 • 3 Rode uien
 • 4 Varkenskarbonades
 • 300 gram Rijst
 • 5 gram Tijm
 • 7½ gram Basilicum
 • 4 tenen Knoflook
 • 50 ml Balsamico-azijn
 • 25 gram Boter
 • 3 theelepels Suiker
 • Zout, peper
 • Olijfolie
 1. Zet de ingrediënten klaar. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Pel de rode uien en snij ze in halve ringen. Snij de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in dunne reepjes. Hak de basilicum in reepjes. Pel de tenen knoflook.

 2. Verhit een paar eetlepels olie in een wokpan en op hoog vuur en bak daarin de uienringen en paprika-reepjes. Strooi de suiker en wat zout en peper over. Bak een minuut of vijf tot de paprika's zacht zijn en beginnen te kleuren.

 3. Giet dan de balsamico-azijn erover. Laat -op hoog vuur- onder regelmatig roeren pruttelen tot de azijn is ingekookt. Zet dan het vuur laag en giet er nog een paar eetlepels olijfolie over. Roer de reepjes basilicum erdoor en neem dan de pan van het vuur. Doe de paprika in een schaal, zodat de samen goed kunnen intrekken.

 4. Snij met een scherp mes de vetrand van de karbonade om de paar cm in (hierdoor trekt het vlees niet krom als je het bakt). Bestrooi de karbonades aan beide kanten met peper en zout.

 5. Veeg de pan schoon (pas op: heet!). Verhit een paar eetlepels olie in de -nog hete- koekenpan. Leg de karbonades met de tenen knoflook en takjes tijm in de hete olie. Bak op hoog vuur de karbonades een paar minuten aan de ene kant. Keer om en bak ook een paar minuten aan de andere kant. Het geeft niet als er wat takjes tijm onder de karbonade liggen, nadat je ze hebt omgedraaid.

 6. Verdeel het klontje boter in kleinere stukjes en verdeel die over de pan. Schep tijdens het bakken van de tweede kant regelmatig wat van het bakvet over de karbonades, zodat het vlees niet uitdroogt. Neem de pan van het vuur en laat de karbonades ongeveer 5 minuten rusten. Denk er aan om de karbonades te blijven bedruipen met bakvet, tegen het uitdrogen.

 7. Vet een klein schaaltje of timbaaltje in met wat olie in schep het vol met rijst. Druk goed aan en stort het rijsttimbaaltje op een bord. Schep er wat paprika naast en leg daar een karbonade op. Schep nog wat bakvet over de karbonade.

 8. Eet smakelijk!

Hoofdgerecht
Diverse
Koken als een chef, Recept van Gordon Ramsay

Misschien vind je dit ook lekker?

Traybake van pastinaak, wortel en koolraap met schouderkarbonade

Traybake met bloemkool, venkel, courgette en gemarineerde varkensfiletlapjes

Ravioli met parmezaan en paprika uit de oven

Zelfgemaakte maistortilla’s met kip en gegrilde paprika

Aardappels uit de oven met paprika

Biefstuk met een saus van lente-ui en geroosterde paprika

Fusilli met paprikasaus, pistachekruimels en Parmezaan

Pasta Peperonata

Ratatouille

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *