Dit is er weer eentje in de categorie “Bijzonder Goed Gelukt!” hoor, lieve lezers! Al zeg ik het zelf, natuurlijk. I love it when a recipe comes together! (Vrij naar: Hannibal van the A-team) Dit recept is eigenlijk geïnspireerd op twee andere recepten: pasta peperonata, en tortellini met spinazie uit de oven. Maar dan lekker makkelijk: van de bakplaat. Of eigenlijk: uit de braadslee, want ik wist niet helemaal zeker of een bakplaat diep genoeg was. Ik heb er geen opgepimpte foto gemaakt, hoor, met een achtergrondje en “props”, enzo. Het hele idee van het recept was: lekker makkelijk. Dus ik had even geen zin om veel tijd kwijt te zijn met de foto’s. Het schijnt -heb ik althans geleerd bij een food photography workshop- belangrijk te zijn welk verhaal je met je foto wilt vertellen. In dit geval is dat: dit is een lekker makkelijk recept, niet veel werk, maar wel hártstikke lekker, heeft verder geen opsmuk nodig. Zoiets. Maar het verhaal achter de foto zou ook kunnen zijn: nog even gauw een foto, dan kunnen we eten…

Ravioli met parmezaan en paprika uit de oven

Ravioli met kaasvulling, in een romige saus van geroosterde paprika met balsamico en parmezaanse kaas. Hártstikke lekker. Én makkelijk.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 40 minuten
Totale tijd: 1 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Gevulde pasta, Lekker makkelijk recept, Pakketje uit de oven, Paprika en parmezaan, Parmezaanse kaas, Pasta peperonata, Ravioli, Romige paprikasaus, Traybake
Porties: 4 personen
calorieën: 736kcal

Ingrediënten
 

  • 9 Paprika's (rood en geel)
  • 3 Rode uien
  • 3 tenen Knoflook
  • 100 gram Creme fraiche
  • 500 gram Ravioli met kaas-vulling (koel-vers)
  • 90 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 2 eetlepels Balsamico azijn
  • 1 bosje Platte peterselie
  • 4 eetlepels Olijfolie
  • Peper, zout

Bereiding
 

  • Zet alle ingrediënten klaar. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de paprika's en snij ze doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snij de paprika's in stukken. Pel de uien en snij ze ook in stukken. Pel de knoflook en snij in stukjes. Doe de paprika, ui en knoflook in een braadslee. Sprenkel er royaal olijfolie over en strooi er zout en peper over.
  • Zet een half uur in de voorverwarmde oven en hussel halverwege een keertje om.
  • Breng een grote pan water met wat zout aan de kook. Kook de ravioli volgens de aanwijzing op de verpakking gaar.
  • Schep de ravioli uit de pan in de braadslee. Schep er twee soeplepels van het kookvocht bij.
  • Snij de platte peterselie fijn. Roer dat, samen met de creme fraiche en drie-kwart van de parmezaanse kaas en de fijngesneden peterselie door de geroosterde paprika.
  • Strooi er de rest van de parmezaanse kaas over en zet nog 10-15 minuten in de oven.
  • Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie (nog even in het engels)

Calories: 736kcal | Carbohydrates: 78g | Protein: 25g | Fat: 36g | Saturated Fat: 13g | Cholesterol: 33mg | Sodium: 382mg | Potassium: 749mg | Fiber: 10g | Sugar: 26g | Vitamin A: 9051IU | Vitamin C: 352mg | Calcium: 320mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Laat weten wat je er van vond!

Misschien vind je dit ook lekker?

Pasta Peperonata

Fusilli met paprikasaus, pistachekruimels en Parmezaan

Parmezaan-pesto girasoli met groene groentensaus

Quiche met zalm en paprika

Aardappels uit de oven met paprika

Zelfgemaakte ravioli a la The Naked Chef

Goedgevulde minestronesoep van groene groenten

Tortellini-spinazie ovenschotel