Spaghetti in tomatensaus met chipotle kip

door | 10 jul 2021 | avondeten, hoofdgerecht, Italiaans, kaas, kip, pasta, recept, saus, snel, vegetarisch, vlees, zowel vlees als vega

Ik was eigenlijk van plan een onepot-pasta te maken: alle ingrediënten in één pan en klaar is kees. Maar dochterlief is al hier voor de vakantie en zij is vegetarisch, dus kon ik de kip niet met de spaghetti mee koken. Daarom heb ik de kip maar los klaar gemaakt en voor haar halloumi-blokjes gebakken. Maar die kip in chipotlesaus, dat was dus hartstikke lekker op de spaghetti. Als er géén vegetariërs mee eten en je in één keer klaar wilt zijn, dan kun je ook de kipreepjes en de chipotlesaus met de spaghetti meekoken, hoor. Dan is het een echte one-pot spaghetti. Maar ik raad aan om ’t eens te proberen, die kip in chipotle saus, want dat was echt súper lekker!

Ingrediënten
500 gram spaghetti
400 gram kipfilet
1 blik tomatenblokjes
1 blik tomatenpuree
1 kuipje Boursin cuisine
3 eetlepels zongedroogde tomaten reepjes
4 eetlepels chipotlesaus
90 gram Parmezaanse kaas
1 ui
2 bollen mozzarella
100 gram halloumi
zout, peper
olijfolie

Bereiding
Pel en snipper de ui. Was de stengels bleekselderij en snij ze in kleine stukjes. Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan (of andere pan met dikke bodem) en fruit daarin de ui en bleekselderij aan. Voeg dan de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de zongedroogde tomatenreepjes en 1 liter water toe. Voeg de spaghetti toe en breng aan de kook. Duw de spaghetti geleidelijk aan onder water. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan gaar koken.

Knip of snij de kipfilets in reepjes. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak daarin de kipfilet reepjes aan. Voeg de chipotlesaus toe en roer goed door. Doe de deksel op de pan en laat rustig gaar sudderen. Snij de halloumi in blokjes en bak die in een paar eetlepels olie rondom bruin.

Roer, als de spaghetti gaar is, de Boursin cuisine en de helft van de Parmezaanse kaas erdoor.

Proef de spaghetti en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
Scheur de mozzarella in stukken.

Schep wat spaghetti op en leg er wat stukken mozzarella op. Strooi er wat Parmezaanse over en schep er wat kip (of halloumi) op.
Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker?

Éénpanspasta met roomkaas en spinazie

Éénpanspasta

Spaghetti met tonijn, citroen en rucola

Farfalle met bimi en worstjes

Kip ik heb je!

Pipe Rigate met spekjes en spinazie

Kabeljauw in chipotlesaus met mango-maissalsa

Mexican Streetfood Feast – Jamie Oliver Cookery School

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *