Éénpanspasta met roomkaas en spinazie

door | 30 jan 2021 | avondeten, eenpansgerecht, hoofdgerecht, kaas, pasta, recept, snel, vegetarisch

Of ik ook éénpansgerechten op mijn blog had? Échte eenpansgerechten? Of eigenlijk: éénpitsgerechten. Dochterlief heeft namelijk maar één pit in haar studentenkeukentje. Nou ja, ze heeft er wel twee, maar die kunnen niet allebei tegelijk aan… Nou, ik heb niet zoveel éénpitsgerechten op mijn blog, blijkt. En dus hoog tijd om er nog een paar bij te verzamelen/bedenken. En dan kom je al snel op onepot-pasta uit, natuurlijk. Deze romige pasta met spinazie is súper lekker en hartstikke makkelijk en snel om te maken. Ideaal voor in een studentenkeuken. Je kunt in plaats van diepvries-spinazie natuurlijk ook verse spinazie gebruiken. (Tip voor dochterlief: koop dan wel gewassen spinazie, dat scheelt een hoop geknoei en/of geknars tussen je tanden) Ik had neutrale roomkaas, maar je kunt ook roomkaas met knoflook en/of kruiden gebruiken. Mét kruiden is erg makkelijk, maar het voordeel van neutrale kaas is dat je zélf de smaak bepaalt. Wij vonden het erg geslaagd!
Wat ook lekker zou zijn, denk ik, is om er een paar eetlepels geroosterde pijnboompitten over te strooien. Al weet ik niet of dat in het studenten-budget past, want die zijn best wel duur op het moment.

Ingrediënten
1 pond pasta (bijv Trottole of penne)
1 pond gesneden bladspinazie (diepvies)
1 ui
1 kuipje roomkaas (200 gram)
1 citroen
90 gram geraspte parmezaanse kaas
3 tenen knoflook
2 bouillontabletten (groentebouillon)
peper, zout, olijfolie

Bereiding
Breng een liter water aan de kook en los daarin de bouillontabletten op.
Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en fruit daarin de ui aan. Pers de knoflook erboven uit en bak die even mee. Voeg de pasta toe en roer even om. Giet de bouillon erbij. Breng aan de kook en zet dan zacht. Doe de deksel op de pan en laat in ongeveer 8 minuten gaar koken.

Het vocht zou nu grotendeels opgenomen moeten zijn door de pasta en de pasta zou nu zacht moeten zijn. Als de pasta niet zacht is: voeg dan nog wat extra vocht toe. Voeg de (nog bevroren) spinazie deelblokjes toe en roer door de pasta. Doe de deksel op de pan en wacht een paar minuten en roer dan de ontdooide spinazie door de pasta.

Voeg de roomkaas toe en rasp wat van de schil van de citroen erboven. Pers het sap uit de citroen en voeg dat -naar smaak- toe. Ik heb het sap uit de helft van de citroen gebruikt. Roer de roomkaas en het citroensap door de pasta en spinazie.

Schep wat romige spinazie pasta op en strooi er parmezaanse kaas over.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Éénpanspasta

Nigella’s citroen-roompasta

Trofie alla Genovese

Pasta Peperonata

Pappardelle met tomaten-mascarponesaus

Orzo uit de oven met snoeptomaatjes en basilicum

Groene pasta met blauwe kaas

Pasta met spinazie en pesto

Spaghetti met vega-balletjes in tomatensaus

Pasta pesto met vegetarische balletjes

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *