Zuurkooltaart met chorizo en gerookte kip

door | 15 sep 2021 | avondeten, hartige taart, hoofdgerecht, kip, oven, recept, varken, vlees

Ook deze maand doe ik weer mee met de SwiepSwoepSwap van Mandyandmore. Dit keer kreeg ik Monique van Monique Kookt Ook toegewezen. Extra leuk, want vorige keer had Monique mij! Op Monique’s blog staan heerlijke recepten en ze maakt er mooie plaatjes van. Ze weet zelfs van hutspot (I kid you not!) elegante foto’s te maken. Ik flats meestal gewoon een grote lepel hutspot op een bord en eet smakelijk maar. Maar Monique maakt er bijna een taartje van… Moet ik misschien ook eens proberen. Samen met zoonlief heb ik de foto’s van haar recepten bekeken. Hij viel als een blok voor de prachtig gestylde Gravad Lax. Mijn eigen keuze viel op de zuurkoolpastei met chorizo en gerookte kip. You had me at chorizo! Met een swiepswoepswap is het de bedoeling dat je een eigen twist aan een recept geeft: ik heb de filodeeg vervangen door bladerdeeg en in plaats van
mosterd heb ik gerookte paprikapoeder gebruikt. En ik heb er pruimen, hazelnoten en gegrilde paprika aan toegevoegd. Het was heerlijk!!! Vonden in ieder geval manlief en ikzelf. Zoonlief was er -zoals verwacht- wat minder enthousiast over.
Maar misschien…. héél misschien… en ik beloof nog niets, maar het zóu zomaar kunnen dat die Gravad Lax er later deze maand toch ook nog wel in zit.

Ingrediënten
1 pak zuurkool
1 pakje bladerdeeg (diepvries)
1 gerookte kipfilet
100 gram chorizo
1 bosje lente-uitjes
125 gram creme fraiche
75 gram hazelnoten
3 gegrilde rode paprika’s
1 theelepel gerookte paprikapoeder
6 pruimen
2 eetlepels paneermeel
1 ei
olie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg de velletjes bladerdeeg los van elkaar, zodat ze kunnen ontdooien. Spoel de zuurkool af in een vergiet en knijp goed uit. Snij de gerookte kipfilet in stukjes. Snij de chorizo in stukjes. Snij de pruimen doormidden, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in stukjes. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Laat de gegrilde rode paprika’s goed uitlekken en snij ze in stukjes.

Roer de zuurkool, de gerookte kip, chorizo, pruim, lente-uitjes en gegrilde rode paprika met de creme fraiche, paprikapoeder en hazelnoten door elkaar.

Vet een springvorm in en bekleed de springvorm met bladerdeeg. Strooi een laagje paneermeel op de bodem. Schep het zuurkoolmengsel in de taartvorm en bedek het met een bladerdeeg. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei.

Bak de hartige taart ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven tot de het bladerdeeg mooi goudbruin is.

Neem de zuurkooltaart uit de oven en laat ongeveer 5 minuten staan voor je ‘m aansnijdt.

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker?

Hartige taart met zuurkool en zalm

Zuurkooltaart met kerriegehakt, spekjes en ananas

Zuurkool-filotaart met kip, spek, druiven en pistachenoten

Zuurkoolschotel met gehakt en kersen

Bigos – Poolse stoofschotel met zuurkool uit de slowcooker

Pittige rijstschotel met kip en chorizo

Stoofpotje met chorizo en kikkererwten

Zelfgemaakte chorizo-paprika bitterballen

Asperges met chorizo en feta

1 Reactie

  1. Monique

    Wat een lieve woorden! ? En wat leuk dat je er zo’n mooie swiepswoepswap van hebt gemaakt!! Dankjewel!!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *