Pompoensoep met een Thais tintje

door | 4 okt 2021 | lunch, Oosters, oven, recept, soep, voorgerecht

Een heerlijk soepje! En lekker makkelijk ook, met voorgesneden pompoenblokjes. Prima te maken op een thuiswerkdag. De pompoen rooster je in de oven, dus daar heb je geen omkijken naar. En ondertussen staat de kokosbouillon lekker te trekken.
Op de vissaus na is de soep vegetarisch. Vegan, zelfs. Maar als er vegetariers of veganisten mee eten, dan gooit die vissaus wel roet in het eten, natuurlijk. Koop in dat geval vegan vissaus, in de toko. Als je die niet kunt vinden, dan zou je sojasaus kunnen gebruiken. Of laat desnoods de vissaus helemaal weg.

Ingrediënten
800 gram voorgesneden pompoenblokjes
1 blik kokosmelk (400 ml)
2 uien
3 tenen knoflook
2 bolletjes stemgember
1 rode peper
1 stengel citroengras
2 bouillontabletten
1 citroen
1 eetlepel vissaus
zout, peper
optioneel: een paar takjes koriander of platte peterselie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet een paar eetlepels olie over de pompoenblokjes en hussel ze goed door. Doe de pompoenblokjes in een ingevette ovenschaal en zet ze in de oven. Laat ongeveer een half uur roosteren in de oven.

Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de bolletjes stemgember fijn. Snij de rode peper doormidden en verwijder de zaadjes. Snij het uiteinde van de stengel citroengras in. Verhit een paar eetlepels olie in een pan met een dikke bodem en fruit daarin de ui en de knoflook aan. Voeg de gember, rode peper en citroengras toe en giet de kokosmelk erbij. Roer de bouillontabletten erdoor en 0,8 liter water. Breng aan de kook en laat zacht doorkoken.

Neem de pan van het vuur en vis de rode peper en citroengras uit de bouillon. Schep ongeveer de helft van de geroosterde pompoenblokjes in de kokos-bouillon. Pureer met een staafmixer. Pers het sap uit de citroen en breng de soep op smaak met wat citroensap, de vissaus en eventueel wat zout en/of peper.

Schep wat soep in een bord of kom en schep er wat geroosterde pompoenblokjes bij. Garneer eventueel met wat koriander of peterselie.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Tomaat-pompoensoep met gyroskruiden

Pastinaak-tomatensoep

Pasta met pompoensaus

Pompoen-chutney met peer en kardemom

Pompoen-pindasoep

Soep van geroosterde flespompoen, met geitenkaas en pompoenpitten

Pompoenstamppot met feta en hazelnoten

Pittige pompoen-wortelsoep

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *