Kipburgers met honing-mosterd saus

door | 13 mrt 2022 | avondeten, burger, hoofdgerecht, kaas, kip, lunch, recept, snel, vlees

Gisteren stonden deze kipburgers op ’t menu: een poging om de Homestyle Chicken burger na te maken. Spoiler: ze waren wél erg lekker, maar leken toch niet echt op de McDonalds burgers. Als we naar de Mac gaan, dan nemen Lone en ik altijd een vega-burger. Zij de gewone veggie chicken burger, ik de veggie homestyle chicken. Hártstikke lekker vind ik die. En niet van echte kip te onderscheiden. Nu waren vorige week de vegaburgers in de aanbieding (want het was de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel, kwam ik achteraf achter), dus heb ik vega-kipburgers besteld. En daarnaast ook gewone kipburgers, want Edwin en Free doe ik geen lol met vegetarische burgers. Donderdagavond -nádat ik mijn boodschappen besteld had, grrr!- stuurde Lone me een appje: ze kwam niet thuis van ’t weekend. Uiteindelijk was het maar goed ook dat ze niet thuis kwam, want zaterdagochtend kwam Free zijn bed uit met keelpijn en een verstopte neus en ja hoor: zelftest positief… Degenen die me kennen, weten dat ik dat op zijn zachtst gezegd heel erg vind. We hebben zó ons best gedaan om het niet op te lopen. Zodra het mocht voor 12-tot-17-jarigen heeft hij nog een booster gehaald, maar dat mocht niet baten. Tegen geen mondkapjes en geen afstand op school bij 70.000 besmettingen per dag is geen kruid gewassen. Ik hoop maar dat hij er niet al te ziek van wordt én dat hij er ook op de langere termijn niks aan over houdt. Hij is -uiteraard- meteen in isolatie gegaan op zijn kamer: alleen voor de bevestigingstest bij de GGD nog even de deur uit. Die uitslag is inmiddels ook binnen: inderdaad positief.

Ik ga regelmatig even checken hoe het met hem gaat en breng hem eten en drinken op zijn kamer, mét een mondneusmasker op, uiteraard. Edwin en ik zijn nog negatief. Ik heb wel de hele dag een flinke hoofdpijn gehad, maar dat kan ook spanning zijn. Toen Edwin corona had, is het ook gelukt om ’t niet te krijgen. Al was die variant waarschijnlijk iets minder besmettelijk dan de huidige. En toen woonden we nog in een iets groter huis, met een tweede toilet. Kon Edwin de ene gebruiken en wij de andere. Maar ja, nu hebben we er maar één. Dat is eigenlijk het enige wat ik mis aan ons oude huis: het tweede toilet. Niet alleen nu, hoor, maar sowieso. Dat is blijkbaar een luxe waar je erg aan went.
Volgens de huidige richtlijnen mogen Edwin en ik trouwens gewoon nog de deur uit, hè? Want gevaccineerd + geboosterd. Maar dat vind ik totaal onverantwoord: want wij kunnen het virus gewoon nog steeds overdragen op anderen. Zelfs als we nog geen symptomen hebben en zelfs als we nog een negatieve zelftest hebben. Wij blijven dus ook gewoon binnen, doen elke dag een zelftest en wachten het bron- en contactonderzoek van de GGD af.
Maar goed, we zijn dus blij dat dochterlief -toevallig- dit weekend niet thuis is gekomen. En die vega-kipburgers blijven nog wel even goed.

Ingrediënten (voor 4 burgers)
4 kip-burgers
4 bakkersbollen (wit)
2 tomaten
1 rode ui
4 plakjes cheddar smeltkaas
1 zakje krulsla-melange
honing-mosterd saus (ongeveer 4 eetlepels)
olie

Bereiding
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kipburgers gaar en aan beide kanten bruin. Leg op elke burger een plakje cheddarkaas en laat het smelten.

Snijd intussen de tomaten in plakjes en de rode ui in halve ringen. Snij de broodjes door en besmeer het snijvlak van de onderste helft met wat honing-mosterdsaus. Leg er een plukje krulsla op en leg de burger met cheddar er op en leg er een paar plakjes tomaat op. Leg op de andere helft nog een plukje krulsla en wat uienringen.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Megaburger

Burger met Roquefort, peer en walnoot

Mexicaanse burger met guacamole

Caprese burger

Caesar Burger

Macadamia-burgers

Hamburger met Welsh Rarebit

Burger met asperges, brie en ei

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *