Burger met Roquefort, peer en walnoot

door | 11 sep 2021 | avondeten, brood, burger, Frans, hoofdgerecht, kaas, recept, saus, snel, vlees

Oooohhhh, dit is echt de lekkerste burger die ik ooit op heb!!! Als je tenminste van blauwe kaas houdt. Maar dat doe ik! Voor Edwin en de kinderen heb ik gewone burgers (al-dan-niet vegetarisch) gemaakt, met mayo, sla, curry ketchup, gebakken ui en augurkjes, want zij houden niet van blauwe kaas. Maar ik vond het echt heerlijk! Zálige combi: Roquefort, peer en walnoot. Die peren had ik een beetje mijn twijfels over. De gewone handperen die ik normaal altijd heb, die waren op in de supermarkt. Ze hadden alleen zogenaamde “Qtee” peren. Die zagen er eerlijk gezegd nogal hard uit. In eerste instantie dacht ik dat het stoofperen waren. Maar volgens een foldertje dat erbij lag waren het toch echt handperen en zouden ze stevig maar toch zacht en lekker zoet zijn. Ik besloot dus toch maar díe peren te kopen. Als ze toch té hard en onrijp waren, dan kon ik de peer altijd nog bakken om zachter te maken, ofzo. Maar dat was niet nodig. De peer was hartstikke makkelijk te schillen en het vruchtvlees was heerlijk!
De foto’s heb ik buiten op het balkon gemaakt. Ik was een beetje bang dat het al te donker was voor de foto’s, maar het was gelukkig toch nog licht genoeg. En wat zijn ze zijn goed gelukt, he? Ik vind het heel profi staan, zo met de tuin van de schuin-onderbuurvrouw op de achtergrond. 🙂

Ingrediënten
4 broodjes (witte bollen)
4 grill burgers (dunne hamburgers)
1 zakje gemengde sla (75 gram)
100 gram roquefort
1 bosje peterselie (15 gram)
1 bekertje creme fraiche (200 gram)
1 peer
1 handje walnoten
olie

Bereiding
Verkruimel de roquefort. Knip de peterselie fijn. Roer de Roquefort en de peterselie door de creme fraiche. Laat even staan, zodat de smaken goed intrekken.

Verhit een paar eetlepels olie in een koekenpan en bak de hamburgers aan beide kanten bruin.
Schil de peer met een dunschiller en snij door midden. Verwijder het klokhuis en het steeltje en snij de peer in parten.

Snij een bolletje door en schep op beide helften wat van de roquefort-saus. Leg op de onderste helft een plukje gemengde sla en leg daar een hamburger op. Leg een paar partjes peer op de burger. Strooi een handje walnoten over de roquefort-saus op de andere helft.
Klap het broodje dicht en prik er een saté-prikker in om alles op zijn plek te houden.
Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Salade met roquefort, abrikozen en walnoten

Caprese burger

Caesar Burger

Mexicaanse burger met guacamole

Hamburger met Welsh Rarebit

Burger met asperges, brie en ei

Burger met spek en appel

Witlof-salade met peer, blauwe kaas en walnoten

Groene pasta met blauwe kaas

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *