Caesar Burger

door | 16 mrt 2021 | avondeten, brood, burger, hoofdgerecht, kaas, kids, recept, rund, saus, vlees

Afgelopen weekend heb ik samen met Free (ook nog) deze Caesar Burgers gemaakt. Ik riep ‘m toen hij boven zat te gamen. “Ik moet mijn moeder helpen met koken” hoorde ik hem tegen zijn online vriendje(s) brommen. Nou ja, “moeten”? Ondanks het “moeten” was het erg gezellig. We hebben de burgers van scratch gemaakt. En als ik “we” zeg, dan bedoel ik natuurlijk “hij”. Want ik heb hém laten kneden en de burgers laten vormen en de saus laten maken, terwijl ik de eieren kookte en de broodjes roosterde. Het eindresultaat was echt onwijs lekker! Héérlijk die caesar saus op een burger. Aanrader!
Het recept komt uit Het Ultieme BURGER boek – met en zonder vlees.
Voor dochterlief had ik -uiteraard- vegetarische burgers in huis gehaald.

Ingrediënten
500 gram rundergehakt
4 beschuiten
1 ui
5 eieren
2 theelepels mosterd
1 theelepel oregano
1 zakje romaine sla (200 gram)
4 eetlepels mayonnaise
2 eetlepels creme fraiche
50 gram geraspte parmezaanse kaas
een eetlepel parmezaan flakes
een paar tomaten
4 tijgerbollen
zout, peper, olie

Bereiding
Pel en snipper de ui. Doe het gehakt met de ui-snippers in een mengkom en verkruimel de beschuiten erboven. Voeg de mosterd, oregano en 2 eieren toe en strooi er zout en peper over.

Kneed het gehaktmengsel goed door en verdeel het in gelijke delen en vorm er vier stevige burgers van.

Kook de andere 3 eieren tot ze hardgekookt zijn (ik heb daar zo’n handig meekook-ei voor). Laat de gekookte eieren afkoelen in koud water voor je ze pelt. Snij vervolgens met een eisnijder in dunne plakjes. Snij de tijgerbollen door en rooster het snijvlak van de broodjes in een droge koekenpan.

Verhit, in een koekenpan waar je een deksel voor hebt, een scheutje olie en bak daarin de burgers aan beide kanten mooi bruin. Zet dan het vuur laag en leg een deksel op de pan, zodat de burger verder kan garen. Keer regelmatig.

Voor de Caesar-dressing: roer in een mengkom de mayonnaise, creme fraiche en geraspte parmezaanse kaas door elkaar. Snij de tomaten in plakken.

Besmeer de onderste helft van een broodje met een lik Caesar-saus. Leg er een handje sla op en vervolgens een burger. Schep nog wat Caesarsaus op de burger en leg er weer een paar plukjes sla op. Leg er wat plakjes tomaat en plakjes ei op en dek af met de bovenste helft van het broodje. Prik er een satéstokje in om alles op zijn plek te houden als je de burger serveert.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Hamburger met Welsh Rarebit

Burger met asperges, brie en ei

Zelfgemaakte hamburgers

Burger met spek en appel

Broodje hamburger

Burger met gegrilde groenten, parmezaanse kaas en dragonmayonnaise

Cashewnoten burger

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *